Hava Durumu

Otoyola Bursa lobisi bakın damgasını nasıl vurdu

Yazının Giriş Tarihi: 24.04.2016 08:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.04.2016 08:14
Önce Vali Münir Karaloğlu gündeme getirdi.
Ardından bu sütunlardan biz de defalarca vurgu yaparak kentimizi parlamentoda temsil eden bakanlar ve milletvekillerine çağrıda bulunmuştuk.
Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük ulaşım yatırımı İstanbul-İzmir Otoyolu’nun Orhangazi’den başlayıp Mustafakemalpaşa’ya uzanan güzergahında en fazla arazinin kullanıldığı il Bursa’dır.
Dolayısıyla otoyolun ismine Bursa ibaresinin de eklenmesi kentimiz adına en doğal haklı bir talepti bu.
Geçtiğimiz hafta Yalova Altınova ile Gemlik Karsak Kavşağı arasını oluşturan otoyolun birinci etabının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın katıldığı törenle açılışı yapıldığında gördük.
Otoyolun adına ilave edilmesini arzuladığımız şehrimizin ismi eklenerek İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu olarak ifade edilip tabelalara yazılmış olmasıdır.
Bu şu demektir.
Bursa’nın haklı olduğu meselelerin üzerine gidilerek başta yerel yönetimler daha sonra Ankara ve TBMM’de oluşturulan lobiler neticesinde kentimiz adına hak ettiğimiz her şeyi alabileceğimizdir.
İşte bunun en güzel üç konudaki somut örneği otoyola Bursa lobisinin damga vurmasıdır.
Nasıl mı?
Birincisi otoyol bünyesinde yapılan girişi Orhangazi çıkışı Yalova sınırlarında kalan 3 bin 600 metreyle ülkemizin en uzun tünelin projedeki adı Samanlı Tüneli’ydi.
Tünele Orhangazi ismi verilmesi için Orhangazili Milletvekili İsmail Aydın başta olmak üzere ilçedeki siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları başkanları Ankara’ya giderek Ulaştırma Bakanlığı’yla temasa geçilmiş ve taleplerindeki ısrarları ortaya konulmuştu.
Sonuç itibarıyla Samanlı Tüneli’nin adı Orhangazi Tüneli olarak değiştirildi.
İkincisi Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hem de Başbakan Davutoğlu’na otoyol körfez köprüsüne Osman Gazi ismi verilmesi önerisinin kabul görmesidir.
Üçüncüsü de Vali Münir Karaloğlu’nun başından beri vurgu yaptığı İstanbul-İzmir Otoyolu ismine Bursa isminin de ilave edilmesi isteği aslında kentimiz imajı adına çok önemliydi.
Velhasıl Karaloğlu’nun Bursalılar adına talebi kabul görmüş ve otoyolun adı İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu olarak değiştirilmiştir.

Kestel Belediyespor’a yakışmadı

Kuruluşu 1952 yılına dayanan kentimizin en eski dört kulübünün bir araya gelerek Bursaspor Takımı’nın oluşmasına katkı koyun eski adı Çilekspor, yeni adı Kestel Belediyespor, altı sezondur mücadele ettiği Bölgesel Amatör Ligi’nden (BAL) küme düştü.
Dün Zaferspor’a 3-1 yenilerek Süper Amatör Küme’ye düşen Kestel Belediyespor’un bu durumu geçmişindeki başarılarına hiç yakışmamıştır.
Her sezon 1 milyar liraya yakın paralar harcanarak BAL’da mücadele eden Kestel Belediyespor’un bu duruma düşmesinin sebebi iş bilmeyen yönetici ve teknik kadroya kulübün teslim edilmesidir.

Karacabey’de bugün gökyüzü renklenecek

Sosyal ve kültürel belediyecilik faaliyetlerine önem veren belediyelerden biri de Karacabey’dir. Mesela, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında bugün 7’den 70’e tüm ilçe halkının katılımıyla 2. Uçurtma Şenliği organize etmiş.
Atatürk Kültür Parkı’ndaki şenlik aynı zamanda bahara merhaba tadında etkinlik olacaktır.
İlçe halkının da aileleriyle buluşturulması amaçlanan Uçurtma Şenliği, gökkuşağı görünümünde gökyüzünü de renklendirecektir. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.