Hava Durumu

Orhangazililer’in lobi başarısı...

Yazının Giriş Tarihi: 04.12.2015 07:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.12.2015 07:37
Aynı görüş üzerinde bileşilen konunun neticelenebilmesi için yapılması gereken, ortak aklın arkasında sonuna kadar durabilmektir…
Bunun en güzel örneğini Orhangazi kamuoyu yapmıştır.
Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ergün Efendioğlu ve yönetim kurulunun başlattığı, belediye ve meslek kuruluşlarının da destek vererek arzulanan istek, İstanbul-İzmir Otoyolu’ndaki Samanlı Tüneli isminin Orhangazi Tüneli olarak değiştirilmesiydi.
Bundaki amaç;
İlçenin markalaşması, gelecekte daha güçlü bilinirliğe ve kimliğe sahip önemli bir çekim merkezi haline gelmesiyle ilçeye tanıtım ve katma değer sağlayacak olması.
Orhangazililer’in bu konudaki diğer bir haklılık gerekçesi de, tünelin ilçe sınırları içinde kalıyor olmasıdır.
Basitmiş gibi görünse de bu iş hiç de sanıldığı kadar kolay değildi.
Çünkü, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün bu talebi uygun görmesi yeterli olmuyor, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın onayı gerekiyordu.
Daha doğrusu TBMM’ye konunun gitmesi gerekiyordu.
Bunun için Orhangazi’de başlayan lobi çalışması, AK Parti Milletvekili İsmail Aydın’ın TBMM’ye taşımasıyla hız kazanmış oldu.
Arzulanan isim değişikliğinin önceki gün Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a aktarılmasıyla Samanlı Tüneli’nin Orhangazi Tüneli olarak isminin değiştirilmesi onayı alınmıştır.
Netice itibarıyla, Orhangazililer seslerini Ankara’ya duyurmayı başarmıştır.

***

Gemlik’te  meclis ertelemesine tepki

MHP Gemlik İlçe Başkanlığı, belediye meclisinin çarşamba günü yapılması gereken toplantısının 9 Aralık’a ertelenmesine, meclis salonu kapısı önünde yaptıkları basın açıklamasıyla duruma tepki göstermişler.
İlçe Başkanı Osman Durdu, ertelemenin ciddiyetten uzak, keyfi ve yasalara aykırı bir davranış olduğunu söylemiş.

***

CHP İznik’te yeni dönem

CHP İznik İlçe Başkanlığı’nda kan değişimi olurken bir de ilk yaşandı.Sekiz yıldır CHP İznik İlçe Başkanlığı’nı sürdüren İsmail Güleç ile parti delegesi olmadan girdiği seçimi Ayhan Özer kazandı.
Milletvekilleri Orhan Sarıbal, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İl Başkanı Zafer Yıldız’ın da katıldığı, divan başkanlığını Mehmet Dalyan’ın yaptığı kongrenin sonucunda Ayhan Özer 67 oy alarak seçimi kazandı.
İsmail Güleç’e ise 49 oy çıktı.

***

Gemlik’ten sonra Mudanya İskelesi de devredildi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı uhdesindeki tüm kullanım hakları bugüne değin Mudanya Belediyesi’nde olan Mudanya İskelesi, Bakanlar Kurulu kararıyla Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. 
Söz konusu kararname, prosedür gereği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da onaylandı.
Bir nevi yetki devri olan bu durum daha önce Gemlik İskelesi’nde de yaşanmıştı.
Diliyoruz ki bu değişiklik, yargı süreci nedeniyle zaman zaman aksamalara neden olan Mudanya Sahili Projesi çalışmalarının hız kazanmasına vesile olur. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.