Hava Durumu

Orhangazi’ye Akhisar formülü

Yazının Giriş Tarihi: 11.10.2014 07:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.10.2014 07:55
Orhangazi Belediyesi, ilçede yıllardır konuşulan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen proje için çalışmalara başlıyor.
Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, seçim beyannamesinde de yer alan konuya ilişkin formül arayışlarını sürdürüyor.
Orhangazi’ye gidenler görmüştürler.
Gemlik yönünden Orhangazi’ye dönülen ilk kavşakta görünümüyle Orhangazi’ye hiç de yakışmayan stadyum ve hemen yanındaki spor salonunun buradan kaldırılmasına ilişkin proje bu.
Her iki spor tesisinin de buradan başka bir yere taşınmasıyla ortaya çıkacak 30 bin metrekarelik alan parka dönüştürülecek.
Ayrıca ilçenin vitrini konumundaki bölgedeki kötü görüntü de ortadan kalkmış olacak. 
Elbette stadyumlara, spor salonlarına toplum olarak ihtiyaç var.
Nitekim;
Kentlerin zaman içinde büyürken değişim ve gelişim gösterdiğini düşünürsek spor tesislerinin bu minvalde daha uygun bölgelere taşınması bazen de kaçınılmaz olabiliyor.
Tabii ki de bunun rant amaçlı değil vatandaşa hizmet olarak sunulması esas olmalıdır.
Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Milletvekili İsmail Aydın ile birlikte aynı çalışmayı daha önce yapan Manisa’nın Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’yı ziyaret edip bu konuda nasıl bir yol haritası izlediklerine ilişkin bilgi almışlar.
Başkan Çağlayan, Hürriyet Mahallesi’ndeki stadyum ve spor salonunun kaldırılmasına ilişkin Gençlik ve Spor Bakanlığı’yla yazışmalara başlanıp gelişmeyi biran önce somut bir noktaya getirmek istediklerini söylüyor.
Biz de Başkan Çağlayan’a projenin hayata geçmesi halinde yeni stat ve spor salonunu nereye yapacağını sorduk…
Başkan, bu konuda alternatif iki farklı yer olduğunu ancak buraların neresi olduğunu açıklamayı bugün için uygun görmediğini söyledi.
Haksız da sayılmaz, zira bu konuda fırsat bekleyenlerin olduğu malum.
Velhasıl arzumuz, yukarıda aktardığımız gibi binlerce aracın geçiş yaptığı ilçenin vitrini pozisyonundaki bu bölgenin Orhangazi’ye yakışan bir görünüme dönüştürülmesidir.

Türk Yıldızları barış için uçacak

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK)bağlı Türk Yıldızları, barışa giden yolu açan Mudanya Mütarekesi’nin 92. yıldönümü için bugün ilçe semalarında özel bir gösteri sunacak. 
Dünyada 8 süpersonik uçakla gösteri yapan tek akrobasi timi olan Türk Yıldızları, 11 Ekim’in önemini vurgulamak, ve de savaşmadan masa başında kazanılan barış zaferini gökyüzüne kazıyacakları akrobasi gösterisiyle kutlayacak.
Şayet siz de koreografisi bir hayli yüksek olan bu görsel heyecana tanıklık ederken de deniz havası almak isterseniz, Mudanya sizi bekliyor...
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.