Hava Durumu

Orhangazi sadece içinden geçilen bir ilçeden ibaret değildir

Yazının Giriş Tarihi: 22.04.2017 04:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.04.2017 04:39

İki gündür İznik Gölü kıyısında güne başlıyorum.
Önceki gün Turizm Haftası etkinlikleri için İznik'teydim.
Dün de İznik'in karşı yakasındaki Orhangazi'ye kıyısı olan İznik Gölü'ne nazır bir ortamda Orhangazi Belediyesi'nin toplantısıyla güne başladık.
Tesadüf de olsa iki gün İznik Gölü'nü yaşama keyfini çıkarırken bu doğal güzelliklerin ne kadar da ihmal edildiğini daha fazlaca hissettim.
İznik Gölü'nün hem adının verildiği ilçeye hem de bir o kadar kıyısı olan Orhangazi'ye değer kattığının farkında değiliz.
Pek çoğumuz İstanbul'a giderken içinden geçilen bir ilçe olarak biliriz Orhangazi'yi.
Halbuki sanayisiyle yılda 450 milyon dolar ihracat potansiyeliyle ülke ekonomisine ciddi bir katma değer sağladığı gibi gölü, dağı, tarihi ve doğal güzelliklerinin de gezilip görülmesi gereken bir ilçemizdir.
İlçenin her yönüyle tanıtıma ihtiyacı olduğu bilinciyle harekete geçen Orhangazi Belediyesi, 28 Nisan-6 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek Orhangazi'nin Fethi ve Gazi Orhan Bey'i Anma Haftası Şenlikleri düzenlemiş.
Amaçlarının ilçenin isminin özelliğini de öne çıkararak farkındalık yaratmak olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Orhangazi'nin İstanbul'a giderken içinden geçilen ilçeden ibaret olmadığını fetih etkinlikleri gibi somut adımlar atarak göstermek istediklerini söyledi.
Cuma akşamı başlayıp bir hafta sürecek fetih etkinlikleri; ziyaretlerden yağlı güreş müsabakalarına, Osmanlı kıyafetleri sergilerinden ilçenin tarihine ilişkin konferanslara kadar dopdolu.
Sonuç itibarıyla Orhangazi'nin her yönüyle gezilip görülecek bir yer olduğunu anlatmak adına yapılan çalışma, inanıyorum ki bugün olmasa da gelecek adına başarı elde edecektir.

Macera dolu maraton başlıyor

Başladığı yıldan bu yana ilginin artarak ilginç bir boyut kazandığı İznik Ultra Maratonu, bu gece 24:00'te Ayasofya Camii'nin önünden verilecek startla başlıyor.
Bu yıl 6'ncısı düzenlenecek yarışa 20 ülkeden bine yakın sporcu katılıyor.
Atletler 140, 90, 50 ve 15 kilometrelik doğal parkurları gece gündüz demeden aşarak adeta macera dolu bir yarış yaşayacak.
Etkinlik 5 kilometrelik İznik Tarihi Kent Koşusu ile sona erecek.
Macera Akademisi-Race Setter tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Valilik, Büyükşehir ve İznik belediyelerinin desteğiyle koşu festivaline dönüşecek maratona isteyen herkes katılabilir.

Leyleklerin getirdiği ayrıcalık

Her yıl adına uluslararası şenliklerin düzenlendiği Leylek Köyü olarak bilinen Eskikaraağaç Mahallesi'nde bu kez de Karacabey Belediyesi ve Doğa Derneği işbirliğinde kuşlar ve doğa üzerine yapılan araştırmaların, projelerin ve eğitimlerin verileceği 18. Ulusal Kuş Konferansı dün başlandı.
Her yıl farklı bir şehirde düzenlenen ve araştırmacılar, akademisyenler, kuş gözlemcileri, yerli ve yabancı doğa bilimcileri ile doğaseverlerin yoğun ilgi gösterdiği üç gün sürecek konferans, kentimizin tanıtımı adına önemli bir etkinlik olarak düşünülmelidir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.