Hava Durumu

Orhangazi’nin başına dert olan uğursuz yatırımlar

Yazının Giriş Tarihi: 14.11.2016 07:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.11.2016 07:47
Arz ve talep durumu göz önüne alınmayıp plansız programsız ben yaptım oldu denilerek halkın parasıyla yapılan sözde yatırımların daha sonra ne duruma nasıl geldiğini gösteren Orhangazi’de iki bina var ki yıllardır ne yapıldıysa bir türlü çözüm üretilemiyor.
Bu konuda Orhangazi Belediye yönetimlerinin alternatif tüm formüllerinin hiçbirinden sonuç alınamadı.
Bu yüzden de Orhangazi halkı tarafından ‘uğursuz yatırımlar’ olarak isimlendirilen yatırımlardan biri ilçe girişindeki Gölpark’tır.
Yusuf Korkusuz döneminde yap-işlet-devret modeliyle yaptırılan alışveriş merkezine Orhangazililer bir türlü alışamadı.
Halbuki ilçenin en önemli eksiği olarak öne çıkan Gölpark’ta cep sinemalarından alışveriş mağazalarına değin ihtiyaç duyulan pek çok imkan sunulmuştu.
Ama ne hikmetse vatandaşın bir türlü yeterli ilgisini çekemeyen Gölpark, zarar ettiği gerekçesiyle işletmecisi tarafından kapatılmıştı.
Yaklaşık yedi yıl boyunca atıl bir durumda kaderine terk edilen Gölpark’ta Neşet başkanın göreve gelmesiyle yeniden ilçe halkının hizmetine sunulmak üzere çalışmalar başladı.
İlk olarak işletmecisinin el değiştirildiği Gölpark şimdi yenilenen yüzüyle ilçe halkına tekrar kapılarını açmaya hazırlanıyor.
Orhangazi’nin başına dert olan diğer yatırım ise Nadır yolunda huzurevi olarak tasarlanan ancak yıllarca aşılamayan bürokratik engeller yüzünden kaderine terk edilen ilçedeki ikinci atıl yatırımdır.
Buranın huzurevi olarak işlev görmeyeceği düşünülerek bu işten vazgeçilmiş ve bina öylece kaderine terk edilmişti.
Gölpark konusunda olduğu gibi bu yatırımın da bir şekilde aktif hale getirilmesi için yapılan girişimlerden sonuç alınamamış.
Son gelişme, belediye meclisi kararıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsisi yapılan binanın öğrenci yurduna dönüştürülebilmesi için yarın yapılacak inşaat ihalesinin ardından yatırım yeniden hayat bulmuş olacaktır.
Bize de inşallah diyoruz ki, milyon dolarlık yatırıma bu kez sahip çıkılır ve uğursuzluk son bulur.

Kültür merkezi yenileniyor


Gemlik Belediyesi’nin Cumhuriyet Mahallesi Manastır Bölgesi’ndeki kültür merkezi baştan aşağıya yenileniyor.
Yenilenen kültür merkezinin bölgeye değer katacağını vurgulayan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Yunus Emre Camii gibi yenilenen kültür merkezinin isminin de Yunus Emre Kültür Merkezi olacağını ve de hemen bitişiğindeki sağlık ocağının da kaldırılarak merkezin bahçesine dahil edileceğini söylemiş.
Böylece Gemlik, iki ayrı kültür merkeziyle ilçe halkına hizmet verecek.

Daha yaşanabilir Orhangazi için


Orhangazi’de her ilçemize örnek teşkil edebilecek ilçe dinamikleriyle düzenli şekilde bir araya gelinerek daha yaşanabilir Orhangazi’nin planları yapılıyor.
Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz’ın girişimleriyle başlatılan ve her ay bir sivil toplum kuruluşunun ev sahipliğinde gerçekleştirilen sivil toplum kuruluşu buluşmalarının sonuncusu ORZİM’in ev sahipliğinde gerçekleştirilmiş.
İnanıyoruz ki, bu ortak hareket, Orhangazi’ye daha fazla hizmet ve katkı olarak geri dönecektir.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.