Hava Durumu

Orhangazi gölle buluşuyor

Yazının Giriş Tarihi: 11.08.2015 06:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.08.2015 06:48
Çalışmalarıyla dikkatimi çeken belediye başkanlarından biri de Neşet Çağlayan’dır.
Orhangazi Belediyesi Başkanı Çağlayan, 15 aylık görev süresince hem altyapı hem de üstyapı çalışmalarıyla adeta boğuşuyor.
Çok önemli yatırımlar olmasına rağmen bu tür çalışmalar halk nazarında pek önemsenmez.
Nitekim, uzun süren kazı ve yol yapım çalışmaları yüzünden günlük yaşamında sıkıntılar yaşayan vatandaşın hedefinde hep belediye başkanları vardır.
Çalışmalar tamamlanıp bitse dahi adı üzerinde altyapı yatırımının toprak altına kalmış olması görsellik oluşturmadığı için halk nazarında hesaba katılmaz.
Siyaseten beklenti içinde olan bazı belediye başkanları bu durumu bildikleri için altyapı çalışmalarını dikkat edin hep ötelerler.
Orhangazi şehir merkezinde alt ve üstyapı çalışmaları iki yıldır sürerken Belediye Başkanı Çağlayan, ilçenin çekim günücü artıracak ‘hayalim’ dediği yatırımlara da bir yandan devam ediyor.
Bunlardan biri de, “Orhangazi göl ile buluşuyoruz” isimli projesi…
İznik her ne kadar adını gölden almış olsa da, daha fazla kıyı sahili Orhangazi yakasındadır.
Orhangazi’nin aynı zamanda gölden ibaret olup halkın buradan daha fazla yararlanması yönünde ilçenin göle kıyı Çalık Bölgesi’ne yeni bir heyecan getirecek, su sporları ve sosyal yaşam gereksiniminin tümünün yar aldığı cazibe merkezi haline getirecek proje tamamlanmış.
En geç iki ay içinde ihale edilerek başlanılacak çalışma bittiğinde Orhangazi gölle buluşmuş olacak.
“Sosyal yaşamın her anını hissettirecek Orhangazi hepimizin hayalidir” diyen Başkan Neşet Çağlayan, projenin 500 dönümlük göl sahilini kapsadığını vurgulamış.
Göle nazır, Gürle Dağı’ndaki yamaç paraşütü tesisiyle Orhangazi-İznik arasında seferlere başlayan feribotun da projeyi bütünleyici unsur olduğunu düşündüğümüzde her yönüyle daha fazla tercih edilen bölge olacaktır.

KADINLAR PLAJI 2

Kadınlar plajı meselesi bir süredir gündemde olan bir gelişme.
İlk olarak Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Yeniköy sahiline kadınlar plajı yapmak istediklerini söylemesiyle konu gündeme gelmişti.
Daha sonra buraya değil ama Gemlik’in Kurşunlu Mahallesi’ne Büyükşehir Belediyesi’nce kadınlar plajı yapıldı.
Şimdi de benzer çalışmayı Gemlik Belediyesi üstlenmiş durumda.
İlçedeki billboardlardan yapılan duyurulardan da anlaşıldığı gibi kadınlar plajının yeni ikinci adresi Hasanağa Kampı olmuş.
Yıllardır Milli Eğitim ve Gençlik Spor Bakanlığı’nca işletilen ilçedeki iki gençlik kampından biri olan Hasanağa Kampı, Gemlik Belediyesi tarafından kadınların kullanacağı plaja dönüştürülmüş.
Merak ettiğim şudur:
Türkiye’nin her tarafından tatil dönemlerinde gelen öğrencilerin kullanımına açık olan Gemlik Hasanağa Kampı’nın kadınlar plajına dönüştürülmesiyle gençlerimiz için yeni kamp alanı nereye taşınacaktır!

ŞİMDİZ SÖZ REKTÖR HOCA'DA

Kentimizin en önemli markalarından biri de hiç şüphe yok ki Uludağ Üniversitemiz’dir.
62 bin öğrencisi, bin öğretim üyesi, idare ve teknik personeliyle Bursa’ya değil dünyaya ışık olan üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, bir süredir, “Nasıl bir üniversite istedikleri” sorusunu soruyor.
Önce eski rektörler, öğretim görevlileri, sonrasında sanayici ve işadamları ve gazetecilerle bir araya gelen Rektör Hoca başkanlığında üniversite yönetimi, son olarak geçtiğimiz günlerde 18 belediye başkanıyla bir araya gelmiş.
Başkanlara da, UÜ’den beklentilerini soran Rektör Ulcay’ın süreçte edindiği bilgileri harmanlayarak ortaya çıkaracağı kent yaşamına dair projelerini bekliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.