Hava Durumu

Orhaneli’nde başkanların barışı kalıcı olacak mı?

Yazının Giriş Tarihi: 27.09.2016 04:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.09.2016 04:54
AK Parti Orhaneli İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’na İl Başkanı Cemalettin Torun’un yerine yardımcısı Kemal Ermiş’in başkanlık ettiği toplantıya Milletvekili Müfit Aydın da katılmış.
Her zamanki gibi ilçe teşkilatı ve belediye hizmetlerinin istişare edildiği toplantıya damgasını vuran bir gelişme yaşanmış.
Bir süredir AK Parti Orhaneli İlçe Başkanı Ali Aykurt ile Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu arasında bilinen anlaşmazlık her kesimce biliniyordu.
Özellikle AK Parti’de alışık olunmayan bu durum teşkilat içinde pek de hoş karşılanmıyordu.
Aynı partinin biri belediye diğeri ilçe başkanının arasındaki soğukluğa kan uyuşmazlığı denilebilir.
Bilindiği üzere Aykurt atamayla göreve gelmiş ardından tek adaylı yapılan seçimlerde de ilçe başkanı seçilmiştir.
Başkan Tatlıoğlu’na göre, İlçe Başkanı Aykurt’un Orhaneli’nin çözüm bekleyen sorunlarına ilgisiz kalması kendisinin de bu duruma tepki koymasıyla başlamış.
Sonrasında ise belediyenin öncülüğünde düzenlenen ilçenin kurtuluşu olmak üzere bayramlaşmalara dair etkinliklere Aykurt’un katılmaması ikilinin arasındaki anlaşmazlığın iyice ayyuka çıkmasına neden olmuştu.
Hele ki, AK Parti’nin öncülüğündeki demokrasi yürüyüşüne CHP, MHP ve diğer parti ilçe bakanları katılım gösterirken Aykurt’un yine katılmayışı genel merkeze kadar iletilmiş.
Orhaneli’nde artık herkesin bildiği anlaşmazlığın son bulması için ilçe danışma meclisi toplantısına katılan Milletvekili Müfit Aydın İlçe Başkanı Aykurt ile Belediye Başkanı Tatlıoğlu’nu kürsüye çağırarak katılımcıların önünde kucaklaşmalarını istemiş.
Salonda bulunanların da alkışlarla destek verdiği bu duruma iki tarafın da olumlu davranış gösterip kucaklaşmalarıyla nispeten barış sağlanmış olmuş.
Müfit Aydın, bizim gibi şüpheleri olacak ki, barışı garanti altına alıp kalıcı olması için teşkilat üyeleri önünde başkanlardan söz alıp meselenin takipçisi olacağını söylemiş.

Meclis üyesi sokakta silahını ateşleyince

AK Parti Belediye Meclis Üyesi aynı zamanda Gemlik Müteahhitler Derneği Başkanı Ömer Uslu’nun meslektaşı Murat Bozdemir’i “Dağa kaldırmak” istediği iddiasıyla sosyal medya üzerinden başlayıp sokağa taşan ve silahların çekildiği kavga ilçede günün konusu olmuş.
Bunu sıradan biri yapmış olsa bu kadar dikkat çekeceğini zannetmiyorum.
İşin içinde meclis üyesi olunca insanlar haklı olarak neden ve niçinini merak ediyor.

Önemli olan sonuç alınması

Mudanya’nın sorunlarından biri de trafik.
Çözüme yönelik Mudanya Kent Konseyi’nce düzenlenen toplantıya ilçedeki ilgili tüm birim temsilcileri katılmış. Halitpaşa ve Mustafakemalpaşa caddelerinin tek geçişli trafiğe dönüştürülerek bu güzergahlardaki yaya yürüyüş yollarının genişletilmesi yönünde alınan karar ilgili birimlere iletilecekmiş.
Biz de diyoruz ki, önemli olan alınan kararların uygulanmasını sağlamaktır.
Bekleyip göreceğiz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.