Hava Durumu

Önyargılarımızı kontrol edemezsek hata yaparız

Yazının Giriş Tarihi: 15.07.2015 08:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.07.2015 08:27
Sosyal medyada bir süredir Kestel Alaçam Köyü’nde yapılacak uluslararası NEON Müzik Festivali’ni engelleme çağrıları belki de dikkatinizi çekmiştir.
13-19 Temmuz tarihleri arasında kamp şeklindeki festivali, “Müslüman mahallesinde salyangoz satacaklar” diye bazı kesimlerce organizasyona önyargılı yaklaşıp engelleme çabaları az daha telafisi mümkün olmayacak boyutlara getirecekti.
Mesele şu;
Kestel’in Uludağ eteklerinde kurulu doğa harikası Alaçam Köyü var.
Alaçam Köyü Turizm Kooperatifi’ne gelir sağlamak amacıyla yaz aylarında şirketlerin ve derneklerin özel günlerinde piknik amaçlı kiraya verilen burada bir yaylası mevcut.
Önce Turizm ve Kültür Bakanlığı’ndan Türkiye’de festival yapmak için izin alan NEON Müzik Grubu, daha sonra da organizasyonu gerçekleştirecek yer olarak da burasını belirleyip Alaçam Köyü Turizm Kooperatifi’yle iki ay önce resmi protokol yapmış.
Alkol ve uyuşturucu satışına izin verilmeyecek maddesinin de yer aldığı protokolle valilik, kaymakamlık ve jandarma tarafından izin verilmiş.
Daha sonra da organizasyon şirketi internet üzerinden anlaşma duyurusunu üyelerine yaparak bilet satışlarına başlamış.
İran, ABD, Fransa, İtalya, Ukrayna gibi pek çok ülkeden organizasyona katılmak için grupların Alaçam Köyü’ne gelişleri hem ramazan ayı hem de Kadir Gecesi’ne denk gelmesi sıkıntı oluşturmuş.
Bu durum organizasyon yetkilileriyle görüşülmüş ve bu çok önemli hassasiyete mutlaka dikkat edilmesi yönünde uyarılmış.
Festivale gelen grupların uymalarına rağmen sosyal medyadan bazı kesimlerce dedikodu şeklinde farklı şekilde aktarılması gerilime neden olmuş.
Neyse ki, sorun yetkililerce karşılıklı konuşularak çözümlenmiş.
Toplum olarak bazen önyargılarımızı kontrol etmekte zorlanıyoruz.
Dolayısıyla da hiçbir şeyden haberi olmayarak etkinliğe katılmak için ülkemize gelen bu insanlara tepki göstermek istenmesi anlamsız.

Fırsata çevirmek varken

Alaçam Turizm Kooperatifi Başkanı Mehmet Turan, NEON Müzik Grubu meselesi yüzünden günah keçisi yapılmış.
Bakanlık, valilik, kaymakamlık ve jandarmanın onay verdiği uluslararası festivali birilerinin sabote etmeye kalkışması neyin nesidir?
Halbuki, devletin yetkili ve ilgili en üst birimleri izin verdiği organizasyonu ilçenin ve bölgenin tanıtımına yönelik fırsata çevirmek varken ucuz kahramanlık peşinde koşmak kime ne yarar sağlar.
Öf ve adetlerimiz gereği her kim olursa olsun misafirperverliğimizi göstermek dinimizin gereği örnek bir ev sahipliği yapmalıyız.
Nitekim, hayır bildiğimizde şer, şer bildiğimizde hayır var olduğunu unutmayalım.

Karpuza niyet ıhlamura kısmet

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın seçim beyannamesinin içinde yaz aylarında karpuz festivali düzenleyeceğine ilişkin taahhüdü vardı.
Ancak belediyenin internet sitesinden 7,8 ve 9 Ağustos tarihlerinde ilçenin turizm yüzü Yeniköy’de 1’nci Ihlamur Festivali düzenleneceği duyurusu yapıldı.
Bölge halkının geçim kaynaklarının biri de ormandan toplanılan ıhlamurdur.
Yeniköy için şu anda tomurcuklanma aşamasında olan ıhlamur ağaçları, kısa bir süre sonra çiçeklenmeye başlayacağından festival için seçilen tarih de hem bu açıdan hem de yazlıkçıların Yeniköy’de bulundukları zaman dilimine denk gelmesi açısından önem kazanmış olacaktır.
Hafızam beni yanıltmıyorsa Karacabey Belediyesi’nce daha önceki yıllarda da ıhlamur festivali düzenlenmişti. 
Anlaşılan o ki ıhlamur festivalini bu kez daha kapsamlı ve bölgenin tanıtımına hitap edecek şekilde olacağı kanısındayım.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.