Hava Durumu

Nilüfer Çayı'nın temiz akması için bu üç halka birleşmelidir

Yazının Giriş Tarihi: 26.04.2017 05:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.04.2017 05:46

Kentimizin en önemli sorunlarından biri olarak karşımıza çıkan su, hava ve toprak kirliliği, başta kanser olmak üzere pek çok hastalığa neden olmakta ve sonrasında da ölümlere yol açmaktadır.
"İstihdam sağlıyor, ülke ve şehir ekonomisine katkı koyuyor"
denilerek bazı sanayi kuruluşlarının doğaya zarar vermesinin görmezlikten gelinmesi kabul edilebilecek bir durum değildir.
Bu konuda Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırımlarına yönelik çabaları sürerken sulama kanallarının nasıl kirletildiğini gösteren fotoğrafların sosyal medyadaki paylaşımlarını görünce çok şaşırıyorum.
Plansız ve de orantısız hızla büyüyen şehrimizin aşırı nüfus artışı ile sanayileşmenin doğaya verdiği zarar hepimizedir.
Bu konuda farkındalık yaratmak, toplumu bilinçlendirmek adına Mudanya Kent Konseyi, "Su, hava, toprak kirliliği ve insanlarımız" konulu panel düzenledi.
Uludağ Üniversitesi ve TMMOB Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Çevre Komisyonu katkılarıyla organize edilen ve Bursa'nın en önemli su kaynaklarından birisi olan Nilüfer Çayı'nın geleceğine yönelik düzenlenen paneli Makine Mühendisi Ömer Cinalioğlu yönetti.
İki oturumlu panelin konuşmacıları, UÜ Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Gizem Eker, Su Ürünleri Mühendisi Hakan Karkın olurken toplantıya çeşitli sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile Mudanyalılar katıldı.
Konuşmacıların ortak görüşü, Nilüfer Çayı'nın geçmişte olduğu gibi bundan sonra da temiz bir şekilde akması gerektiği yönündeydi.
Nüfus ve sanayileşmenin doğaya verdiği zararın Nilüfer Çayı'nda görüldüğünü belirten Ömer Cinalioğlu, hazırladığı "Nilüfer Su Kanalı ve Entegre Projesi"ni konsey olarak 2009 yılından bu yana çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarıyla paylaştıklarını anlatırken, Nilüfer Çayı'nın eski berrak günlerine vatandaş, sanayici ve yerel yöneticilerin işbirliğiyle kavuşabileceğini söyledi.
İşte sorunun çözümü bu üç halkanın birleşmesindedir.

Orhangazi'de anlamlı etkinlik başlıyor

Orhangazi Belediyesi, bu yıl ilk kez 28 Nisan-6 Mayıs arasında gerçekleştireceği Orhangazi'nin Fetih Şenlikleri ve Gazi Orhan Bey'i Anma Haftası için hazırlıklarını tamamladı.
1. Fetih Şenlikleri kapsamında Türkiye'nin sanat tarihi alanında yaşayan en önemli isimlerinden biri olan Prof. Dr. Nurhan Atasoy da etkiliğin onur konuğu olacak.
Orhangazi Belediyesi, kültürümüze ve tarihimize sunduğu katkılarından dolayı etkinliğin final akşamında minnettarlığının göstergesi olarak Atasoy'a şükran plaketi verecek.

Bursa'nın dört mevsimi fotoğraflanacak

Bursa'da Zaman Fotoğraf Yarışması "Bursa'da Dört Mevsim Buluşma Mekanları" temasıyla yeniden düzenleniyor.
Ulusal boyuttaki fotoğraf yarışmasının 'Bursa'da Yaz' konseptiyle gerçekleştirilecek ilk etabı, 2 Haziran Cuma günü başlayacak.
Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) işbirliğiyle düzenlenen fotoğraf yarışması; doğal, tarihsel ve kültürel değerlere sahip Bursa'nın buluşma mekanlarının dört mevsim çekilmiş fotoğraflarıyla tarihe not düşülmesi ve zengin görsel bir arşiv oluşacak olması açısından da önemlidir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.