Hava Durumu

Mustafakemalpaşa Belediyesi bunu hep yapıyor

Yazının Giriş Tarihi: 10.05.2016 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 07:58
Ne mi yapıyor?..
Kentin tarihsel, sosyal, kültürel ve ekonomik değerlerini gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor.
Sadece imar, şehircilik, alt ve üstyapı, çöp toplama, park ve meydan yapma gibi rutin belediyecilik hizmetleriyle yetinmeyip küresel değerlere dönük çalışmalar yapmayı görev sayan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, ilçenin her yönden gelişmesine olanak sağlayacak Uluslararası Mustafakemalpaşa Sempozyumu’nu üçüncü kez düzenliyor.
13-15 Mayıs tarihlerinde yapılacak “Geçmişten Geleceğe Mustafakemalpaşa” adının verildiği sempozyum için dün tanıtım toplantısı düzenleyen Başkan Kurtulan, bakın amaçlarını şöyle özetliyor:
“Toplumumuzun bünyesi içinde üretilen ve yoğrularak gelişen tarihi ve kültürel birikimlerin bilimsel etkinlikler ve yayınlarla öğrenilmesine katkı sağlamayı görev kabul ediyoruz. Ayrıca Mustafakemalpaşa’nın var olan ancak keşfedilemeyen potansiyel yönlerini hep beraber keşfetmek istiyoruz”
Üç gün boyunca bilgi şöleninin yaşanacağı sempozyum Mustafakemalpaşa’yı her yönüyle tartışmaya açıp beyin fırtınası estirerek kentle ilgili bilgi üretimine katkı sağlayacak, yeni bakış açıları oluşturması ve karar vericilere bilimsel öneriler sunacak.
Sempozyumun duyurusunun ardından düzenleme kuruluna ulaşan, 65 öğretim görevlisi ve tarih araştırmacılarının değerlendirmesinden geçirilen 58 adet bildiri sempozyumda sunulmaya layık görülmüş.
Mustafakemalpaşa özelinde geçmişten günümüze bilinmeyen 58 yeni bilginin kayıt altına alınacak olması bizce de önemli.
Bir ilçeye 65 akademisyenin gelip bildirilerini sunması, sokaklarında gezmesi, gözlemlerde bulunması, halkla sohbet etmesi, bir taşra ilçe belediyesi için çok önemli kazanımlar.
Sempozyumun finalinde ise şiire gönül verenler için düzenlenen özel geceye, 18 şair ve yazarın katılımıyla bilim, kültür ve sanatın kalbinin Mustafakemalpaşa’da atacağını söyleyebiliriz.

Bir yetimin elinden sen de tut

Vali Münir Karaloğlu’nun eşi Sevim Karaloğlu’nun uhdesinde başlatılan Gönül Elçileri Projesi olan Ulu Şehir Yetimlerine Sahip Çıkıyor Projesi kapsamında oluşturulan eğitim ekibi, Mustafakemalpaşa Kaymakamı Mustafa Masatlı’nın daveti üzerine geçtiğimiz günlerde ilçeye gitmişler. Burada daha önceden belirlenen 82 yetim çocukla görüşen Gönül Elçileri, çocuklara tablet bilgisayar ile bisiklet alınmasını sağlamış.
Adı üzerinde, “Yetimi sevindir ki, dünya gülsün”

Sağlık merkezini bakan açacak

Açılışı için son hazırlıkları süren İnegöl Alanyurt Mahallesi’ndeki Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin açılışını Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu yapacak.
Mayıs ayı içinde açılışı yapılacak olan merkezin çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Devlet Hastanesi’nde olduğu gibi buranın da yer tahsisini belediye olarak üstlendiklerini söylemiş.

Yenişehir’den Avrupa’ya fasulye

Fasulyesiyle ünlü Yenişehir’e bağlı Çeltikçi Köyü, bu yıl Avrupa ülkelerine fasulye göndermeye hazırlanıyor.
Yenişehir Çeltikçi Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi aracılığıyla Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda ve Arap ülkelerine meşhur fasulyelerini göndermek için yapılan anlaşmalar olumlu sonuçlanmış.
Şimdi üreticiler, şu sıralar ihraç edecekleri fasulyeleri yetiştirmenin derdine düşmüşler.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.