Hava Durumu

Mülakat için aday adayları Ankara’da

Yazının Giriş Tarihi: 10.03.2015 08:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.03.2015 08:30
AK Parti Genel Merkezi, üç aşamadan oluşan aday belirleme çalışmasını geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği temayülün ardından dün de ikinci aşama olan mülakatla sürdürüyor.
Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımsı Süleyman Soylu, MYK Üyesi Çiğdem Karaaslan, İzmir Milletvekili Hamza Dağ ve Tokat Milletvekili Zeyid Aslan’dan oluşan Bursa komisyonu dünden itibaren aday adaylarını mülakat için Ankara’ya çağırmaya başladı.
Bursa için pazartesi, salı ve çarşamba günü olmak üzere planlanan üç gün içerisinde 213 aday adayı, Süleyman Soylu’nun başkanlık yaptığı alt komisyon olarak da ifade edilen heyetin huzuruna alfabetik sıraya göre çıkacaklar.
Genel merkezin mülakatına aday adayı mevcut milletvekilleri ile eski vekiller katılmazken her aday için ortalama ayrılan süre sekiz ila on dakikayla sınırlı.
Bu arada mülakat devam ederken genel merkez, Bursa’da halkın görüşüne başvurmak üzere dört ayrı şirkete kamuoyu yoklaması anketi yaptırıyor.
Aday belirleme adına oluşturulan alt komisyon temayül, mülakat ve halk nazarında yapılan anket sonuçlarını göre hazırlayacağı raporu genel başkan yardımcılarından oluşturulan ara komisyona sunacak.
Aday belirlemede en önemli aşamalardan biri olan ara komisyon, 235 aday adayı sayısını eleyerek 36’ya düşürecek.
Aynı komisyon daha sonra listede yer alacak 18 ismi ve sıralamadaki yerini belirleyip nihai kararı verecek olan üst komisyona havale edecek.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlık ettiği üst komisyon kesin sonucu 6 Nisan’dan önce açıklamayacak.

Ahmet Gedik geldiği gibi gitti

Bursa’da bugüne kadar en fazla süreli görev yapan bürokratlardan biri olarak tanınan İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik’dir
Gedik, geçtiğimiz yıl bu görevinden alınmış ve Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne uzman olarak atanmıştı.
Bu durum üzerine Gedik, görevine iadesi için Bölge İdare Mahkemesi’ne dava açmıştı.
Aradan geçen sekiz ayın ardından dün kendisine Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan gönderilen zarfı açtığında hem sevinmiş hem de şaşırmış.
Çünkü zarfın içinde Bölge İdare Mahkemesi’nce Gedik’in görevine iade edildiği belirtilirken aynı zarfta bakan imzalı diğer bir yazıda ise geçici görevle tekrar Ankara İl Kültür Turizm Müdürlüğü’ne görevlendirildiği belirtiliyordu.
Böylece Ahmet Gedik, eski görevine mahkeme kararıyla geldiği Bursa’dan aynı gün bu kez de bakan talimatıyla Ankara’ya dönmek zorunda kalmıştır.

MHP’den ahde vefa örneği

Milliyetçi Hareket Partisi’nin yenilenen Karacabey İlçe Başkanlığı, partiye hizmet eden isimler için ‘Ahde Vefa’ yemeği düzenlemiş.
Önceki akşam gerçekleşen yemekte konuşan MHP İlçe Başkanı Hüseyin Erol, 70’li yılların başında MHP’nin temellerini atarak ağır bedeller ödemek zorunda kalan ve bugün görev yapabilmelerinin önünü açan parti büyüklerine ahde vefa yemeği düzenlediklerini belirtmiş.
Anıların tazelendiği ve birlik beraberlik çağrısının yapıldığı gecede MHP Kurucu İlçe Başkanı Alaattin Pehlivan, eski ilçe başkanları Halil İbrahim Tunalı, Tümer Oduncu, Fevzi Kahraman ve Karacabey Ülkü Ocakları Kurucu Başkanı Keramettin Bayındır katılanlar arasındaymış.
MHP Karacabey İlçe Başkanlığı, düzenlediği ahde vefa gecesiyle siyasetin sadece seçimlerden ibaret olmadığını göstermiştir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.