Hava Durumu

Mudanya Meclisi'nde mızrak çuvala sığmıyor

Yazının Giriş Tarihi: 04.02.2017 04:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.02.2017 04:56

Mudanya Belediye Meclisi'nin CHP'li dört üyesi ile Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın restleşmeleri dünkü belediye meclisi toplantısında su üstüne çıktı.
Hatırlanacağı gibi Mudanya Belediye Meclisi'nin Kasım 2016'da patlak veren anlaşmazlığın ardından Başkan Türkyılmaz'ın önceden aldığı istifaları işleme koyup daha sonra da partiden ihraç edilen Metin Uyanık, Metin Bağcı, Mustafa Ay ve Mahmure Uçar konuyu yargıya taşımıştı.
Mahkemenin ara kararıyla önce Metin Uyanık ve Metin Bağcı görevlerine dönerken kısa bir süre sonra da Mahmure Uçar için de mahkeme aynı kararı vermişti.
Mustafa Ay için ise henüz bir sonuç çıkmamıştı.
Mudanya Belediyesi'nin dün yapılan şubat ayı toplantısına CHP'den ihraç edildikleri için bağımsız üye olarak Uyanık ve Bağcı katılırken Uçar'ın kararı belediyeye geç ulaştığı için mecliste görev alamadı.
Hayri Türkyılmaz'ın başkanlığını yaptığı mecliste CHP grubunun belediyeye kaynak yaratmak amacıyla talep ettiği Çağrışan Mahallesi'ndeki arsa satışına AK Parti ve MHP ile birlikte bağımsız meclis üyeleri de muhalefetle birlikte ret oyu kullandı.
Satış kararı CHP'nin oyçokluğuyla geçti geçmesine de bu karar belki de CHP grubunun oyçokluğuyla aldığı son karar olabilir.
Çünkü Mahmure Uçar'ın da mart ayında yapılacak belediye meclisine katılacak olmasını da düşünürsek mecliste partilere göre sandalye dağılımı şu şekilde oluşacak.
CHP 12, AK Parti 8, MHP 3 ve Bağımsız 3.
Bu durumda halkın oylarıyla Mudanya'da iktidar olan CHP'li belediye yönetiminin mecliste azınlığa düşmesiyle bundan böyle alınacak kararlarda söz sahibi olamayacak.
Bunun sinyalini iki bağımsız meclis üyesi Metin Uyanık ve Metin Bağcı'nın dünkü tavrı göstermiştir.

Alternatif ürün pancar olacak

Çiftçi birliklerinin girişimleri sonuç verdi.
Susurluk Şeker Fabrikası'nın 2017 sezonunda yeniden faaliyete geçmesi yönünde alınan karar pancar üreticilerini sevindirdi.
Balıkesir Bursa Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hasan Karahasanoğlu, "Bölge ve ilçe tarımımıza şeker pancarının tekrar girmesi istihdam, münavebe, gelir ve alternatif ürün olarak büyük bir katkı sağlayacaktır" derken, 2017 yılı için pancar avans fiyatı ton başına 210 TL olarak açıklanmış.

Yenişehir'den 'hayır' istemiş

Nisan ayında yapılması öngörülen referandum ülkenin bir numaralı gündem maddesini oluştururken siyasi partiler de saha çalışmalarına başladı.
Geçtiğimiz günlerde Yenişehir'e giderek partililerle bir araya gelen CHP Milletvekili Orhan Sarıbal, referandumda niçin "hayır" denmesi gerektiğini anlatmış.
Sarıbal referandumu, cumhuriyeti yıkmaya çalışanlarla yıktırmak istemeyenlerin mücadelesi olacağını söylemiş.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.