Hava Durumu

Mudanya ile Büyükşehir arasındaki yeni düello:Ro-Ro

Yazının Giriş Tarihi: 22.04.2016 07:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 07:08
Aslında konu geçtiğimiz yıllarda da gündeme gelmiş ancak çeşitli nedenlerden dolayı ötelenmişti.
Mudanya’nın Ketendere bölgesinde, içerisinde Ro-Ro limanının da yer aldığı liman kompleksi kurulmasına ilişkin karar, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oyçokluğuyla alınmıştı.
Ulaştırma Bakanlığı’na gönderilen kararın onaylanmasının ardından inşaat çalışmalarına hemen başlanacak.
Zaten onayın aksi yönde gelmesi söz konusu dahi değil.
Çünkü projenin üzerinde yapılan çalışmalar sırasında bakanlığın sözlü onayı alınarak plan değişikliği uygulamasına gidilmişti.
Ro-Ro limanının,“Bursa için ihtiyaç” olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentin sanayi altyapısının şehir merkezinden çıkarak Ketendere’ye doğru kaydığını, Karacabey’e kurulacak İleri Teknoloji Sanayi Bölgesi’nin de buraya yakınlığının avantaj olacağını belirtiyor. 
Limanın yapılmasıyla Marmara’dan Ege’ye gidecek ağır tonajlı araçların şehir merkezine uğramadan taşımacılık yapılabilir ve gelir elde edilebilir hale gelecek olması amaçlanıyor.
Mesele Büyükşehir Belediyesi açısından böyle.
Ancak Ro-Ro limanının yapılacak bölgenin Mudanya ilçesi sınırlarında olmasından dolayı Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, projeye şiddetle karşı çıkıyor.
Başkan Türkyılmaz, ne pahasına olursa olsun buraya liman kurulmasına engel olacağız diyor.
“Biz bu gölgeyi turizm amaçlı planlıyoruz” diyen Başkan Türkyılmaz, gerekçelerini söyle vurguluyor:
”İnsanlar denize girmek için Akdeniz’e, Ege’ye gidiyor. Ketendere bölgesinin turizme kazandırılması durumunda herkesin tatil için tercih edeceği bir yer haline gelebilir. Bölge insanı yapılacak limanın boyutunun farkında değil. Biz burada yaşayan insanlarla bir araya gelerek bilgilendireceğiz. Ayrıca bu bölge birinci derece sit alanıdır. Hiçbir kurum görüşü alınmadan proje planlaması yapılıyor. Eğer bu konuda geri adım atılmazsa yargıya başvuracağız”
Ro-Ro limanı yapıldığında binlerce ağır tonajlı aracın şehir merkezine girmeyeceğini hatırlatmamız üzerine Türkyılmaz’ın yanıtı şöyle oldu:
“10 milyar dolar ile tarihin en büyük yatırımı olan İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu o halde niçin yapıldı?”
Önümüzdeki günlerde kent gündemini en çok meşgul edecek gibi görünen Ro-Ro limanı meselesinin ne şekilde sonuçlanacağı şimdiden merak konusu.

Önüne gelen gazeteciyim diyor


Bu yüzden basın toplantılarına katılmamaya çalışıyorum.
İşin cılkı çıktı…
Kendini gazeteci zanneden kişilerin bu denli çoğalmasının tek sebebi belediyelerdir.
Biz gazeteciler, bu kişileri aramızdan ayıklamaya çalışırken belediyeler bu kişilerin sözde gazete ve dergilerine reklam ve destek veriyor.
TGK ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı’nın, bu durumun önüne geçilebilmesi adına Basın İlan Kurumu ve basın kartları konusunda yeni bir yasa düzenlenmesi için konuyu TBMM’ye götürme girişimleri, kim gazeteci kim değil ayırt edilmesi için önemlidir.

Mudanya esnafına yeni sanayi sitesi müjdesi


Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, beraberinde CHP İlçe Başkanı Ergül Batmaz, meclis üyeleri Ali Polat ve Servet Usta’yla küçük sanayi sitesi esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinlemiş.
Esnaf sanayi sitesinin yetersiz kaldığından yakınınca Başkan Türkyılmaz da bu konudaki çalışmayı paylaşmış.
Has ya da Işıklı Mahallesi yolunda yeni sanayi sitesi planlamasına en kısa sürede esnafla bir araya gelerek başlayacaklarını söylemiş.
Her geçen gün gelişerek büyümek, ilçenin esnaf sitesinin de aynı paralelde gelişmesi açısından yapılacak planlamayı önemli görüyoruz.

Beklenen ihale sonuçlandı


Mudanya’da geçtiğimiz ay ihalesi yapılan ancak daha sonra iptal edilen mülkiyeti belediyeye ait deniz sahilindeki eski Meriç Çay Bahçesi’nin bulunduğu alanın kiralama ihalesi dün yeniden yapıldı.
Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın yönettiği ihaleye katılan dört firma arasından aylık 57 bin lira artı KDV bedelle Güldoğan LTD. ŞTİ. kazandı.
10 yıllığına kira anlaşması yapılan yer bugüne kadar Mudanya’da en yüksek hatta rekor denilebilecek kiraya verilmiş mülk oldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.