Hava Durumu

Mudanya için önemli ama inşallah lafta kalmaz

Yazının Giriş Tarihi: 11.04.2015 08:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.04.2015 08:14
Hani bazen şehrin gürültüsünden, stresinden uzaklaşmak isteyince aklımıza gidecek yer olarak hemen Mudanya           geliverir…
Hem şehir merkezine yakınlığı hem de deniziyle, havasıyla insana yaşama sevinci verir.
İşte bu denli Bursa’da yaşayanlar için önemli bu sahil ilçemize son yıllarda anormal bir ilgi artı ki, dağ taş bina oldu.
Varsın olsun diyerek Mudanya, Kumyaka ve Tirilye hep vazgeçilmezimiz olmuştur...
Adeta kentimizin arka bahçesi konumundaki Mudanya’nın turizmde Türkiye’nin marka kentlerinden biri olması yönünde önemli çalışmalar yapılmak istendiğini duyunca sevindik...
Şöyle ki;
Mudanya Belediye Meclisi’nin nisan ayı toplantısında, oybirliğiyle alınan kararla, Mudanya’nın turizmde marka kent olması amacıyla gerçekleştirilmesi planlanan projelere start verilmesi kararı çıkmış.
Burada, ilk olarak Turizm Master Planı hazırlanacağı, belirlenen noktalarda turizm danışma bürolarının kurulması, Mudanya’nın hava kalitesinin ölçüm çalışmalarının yapılması, Girit dantelinin marka patentinin alınarak tescilli bir marka haline getirilmesi, Mudanya Beceri Geliştirme Merkezi Projesi’nin uygulanması, ilçenin turizm röntgeninin çekilerek yol haritasının belirlenmesi gibi projelerin gerçekleştirilerek Mudanya’nın saklı kalan ve göz ardı edilen güzelliklerinin gün yüzüne çıkarılacağı yer alıyor.
Mudanya’yı yolcu karşılama yeri olmaktan çıkarıp, tarihi ve kültürel değerleriyle önem taşıyan bir turizm merkezi haline getirilebilmesi çalışması çok doğru bir hedeftir.
Mudanya Belediye Meclisi Turizm Komisyonu Başkanı Hüseyin Esen, ilçenin turizmde Türkiye’nin ve dünyanın marka kentlerinden biri olması yönünde önemli çalışmalara imza atılacağını vurguluyor.
Kimsenin ümidini ve heyecanını kırmak gibi bir niyetim yok ama geçmişe baktığımızda bugün yapılmak istenen çalışmalar, projeler  başlatılmış ve sonuçta hepsi lafta kalmıştır.
Hep söylemişizdir, Mudanya Bursa’nın olmazsa olmazıdır diye.
Umudumuz, Mudanya’nın turizmde hak ettiği yere gelmesidir.

Bakan Bey teşkilatla tanıştı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun listeye birinci sıradan girdiğinin açıklanmasının ardından geldiği Bursa’da teşkilatla tanıştırıldı.
İlk olarak AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleriyle tanışan Bakan Müezzinoğlu ardından listede yer alan 17 adayla bir araya getirildi.
Aynı akşam ilçe başkanlarıyla da görüşen bakan, iki günlük Bursa ziyaretinin son günü olan dün de 18 ilçe belediye başkanıyla Almira Hotel’de tanışma fırsatı bulabildi.
AK Parti İl Başkanlığı’nın organize ettiği teşkilatla tanışma programın son günü olan dün Ankara’ya dönen Müezzinoğlu, haftaya tekrar Bursa’ya gelecek.
18 Nisan Cumartesi günü Merinos Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak milletvekili aday tanıtım törenine katılacak olan Bakan Bey’i bundan böyle seçim süresince Bursa’da sık sık görebileceğiz demektir.

Önder Matlı’dan teşekkürlü mesaj

Bazılarına göre kesin bazılarına göre ise yerine Dr. Mustafa Esgin’in listeye girebileceği merak konusu olan Milletvekili Önder Matlı, 25’inci dönem milletvekilliği için Hüseyin Şahin, İsmet Su ve Hakan Çavuşoğlu gibi Başbakanın tercih ettiği isim oldu.
Yaptığı çalışmalarla başarılı bir şekilde Bursa’yı TBMM’de temsil eden Önder Matlı, dün mesaj yayınladı.
Matlı’nın mesajı şöyleydi:
“Aday gösterilen, gösterilmeyen tüm dava arkadaşlarımızla beraber yeni Türkiye’nin inşası sürecinde  kutlu yürüyüşümüz devam edecek.
Aday adaylığı sürecinde desteklerini esirgemeyen Bursa il ve ilçe teşkilatlarımıza, kadın ve gençlik kollarımıza, sivil toplum kuruluşlarına, ve basınımıza teşekkürlerimi arz ederim”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.