Hava Durumu

Mudanya’da paylaşılamayan nedir?

Yazının Giriş Tarihi: 22.05.2016 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.05.2016 07:54
CHP’li Mudanya Belediyesi ile AK Partili Büyükşehir Belediyesi arasındaki çekişme her geçen gün değişik bir boyut kazanıyor.
Buna sebep ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin vizyon projelerinden biri olarak gösterdiği sahil projesinin yapım ihalesini alan firma ile ihaleyi kaybeden firmanın yargı yoluyla hesaplaşma süreci işin uzadıkça uzamasına neden olmasıdır.
Bu durumdan en çok Mudanyalılar ve ilçe esnafının mağdur olduğunu belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da, Büyükşehir Belediyesi’ni suçlamış ve gereğinin yapılmasını aksi takdirde mağduriyetlerinin giderilmesi için yargıya başvuracaklarını söylemişti.
Bu tartışma sürerken bu kez de Mudanya’daki Büyükşehir Belediyesi’nin işlettiği BUDO İskelesi’ndeki binanın kaçak ve ruhsatsız olduğu belirtilerek mühürleme girişiminde bulunulmuştu.
Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı’nın devreye girmesiyle iskelenin devri Büyükşehir Belediyesi’ne yapılınca sorun çözümlendi çözümlenmesine ama bu kez tartışma başka bir boyut kazandı.
Mudanya Belediyesi, daha önce Mudanya’nın BUSKİ’ye olan su borcuna karşılık Büyükşehir Belediyesi’ne devri yapılan eski Pratik Kız Sanat Okulu binasını sosyal tesise dönüştürürken ilave edilen yapıların kaçak olduğu gerekçesiyle burayı da mühürlemek için girişimlerde bulunmuş.
Türkyılmaz’ın, Büyükşehir hesaplaşması bunlarla da kalmayıp  
Mudanya Belediye Meclisi’nin mayıs ayı toplantısında Büyükşehir Belediyesi’nce işletilen Güzelyalı’daki kapalı yüzme havuzunu da geri almak için girişimlerde bulunduklarını söylemiş.
Mudanya Belediyesi’nin niçin bu denli Büyükşehir Belediyesi’ni hedef almış olabileceğini düşünüyordum ki Başkan Türkyılmaz, ağzındaki baklayı çıkardı.
Meclis toplantısında, “Mahkeme tarafından Mudanya Belediyesi Hizmet Binası’nın 1,5 katının kaçak yapıldığı gerekçesiyle verilen yıkım kararı elimize ulaştı. Biz de hukuk yolunda mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu şikayetleri kimin yaptığını biliyoruz. 40 yıldır kullanılan katlar biz göreve gelince kaçak oldu. Temyizden aleyhimize karar gelirse, ben kendi ellerimle bu binayı yıkarım. Ama Mudanya’da da yıkılması gereken her yapıyı da aynı şekilde yıkacağım. Adalet tek taraflı olmayacak” 
Başkan Türkyılmaz, bu sözleriyle isim vermeden belediye binasının kaçak katı olduğu yönündeki şikayetin AK Partililer tarafından yapıldığını ima etmeye çalışmaktadır.
Aslında kimin şikayet ettiği hiç önemli değil.
Burada önemli olması gereken şudur.
Şayet vatandaşın ruhsatı olmadığı için kaçak katı yıkılıyorsa adalet herkes için uygulanmalıdır.

Bursa’dan 40 delege Ankara’ya gitti

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde bugün geçerleştirilecek olağan genel kurul için teşkilatlar kongrenin yapılacağı Ankara’ya adeta akın ediyor.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın tek aday olacağı kongre Ankara Arena Salonu’nda yapılacak.
17 ilçe başkanı, 16 belediye başkanı, 4 eski il başkanları, 1 mevcut il başkanı ve iki eski il başkan yardımcıları olmak üzere toplam 40 isim genel kurulda Bursa’dan oy kullanacak delegeleri oluşturuyor.AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, kongre için teşkilatlardan gelecek partililerle     birlikte 32 otobüsle gideceklerini söyledi.

“Muhtarlarımızla uyumlu çalışıyoruz”

Türkiye Muhtarlar Derneği Gemlik Şubesi Başkanı Necmettin Şanlı ve yönetim kurulu üyeleri geçenlerde Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ı makamında ziyaret etmişler.
Muhtarların belediyeler ile vatandaş arasında köprü vazifesi gördüğüne dikkati çeken ve uyumlu çalışmalar adına da duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Yılmaz, orta ve uzun vadede mahallelerde sorunların çözümü noktasında yatırımlara devam edileceğini hatırlatmış.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.