Hava Durumu

Mudanya'da işler bu noktaya kadar geldi

Yazının Giriş Tarihi: 13.04.2017 04:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.04.2017 04:32

Son yerel seçimlerde kentimizde 18 belediye arasında Nilüfer ile birlikte CHP'nin Mudanya Belediyesi'ni kazanmasıyla büyük sükse yapmıştı.
Bu durum pek de uzun soluklu olmadı...
CHP Mudanya Belediye Meclisi üyeleri arasında yaşanan görüş ayrıcalığıyla başlayıp Başkan Hayri Türkyılmaz'ın da isteğiyle dört meclis üyesinin partiden ihraç edilmesi, belediye meclisinde CHP'yi muhalefete düşürürken sıkıntılı günlerin habercisi gibiydi.
Nitekim dün iki gündem maddesiyle tam kadro toplanan Mudanya Belediye Meclisi, 2016 Yılı Faaliyet Raporu'nun oylanmasında bu durum daha da belirgin hale gelirken rapor AK Parti, MHP ve bağımsız üyelerin oyçokluğuyla reddedildi.
CHP Meclis Üyesi Erdal Aktuğ'nun başkanlık ettiği meclisin faaliyet raporu oylaması sırasında eski CHP'li yeni bağımsız dört meclis olan üyesi Metin Bağcı, Metin Uyanık, Mustafa Ay ve Mahmure Uçar'ın muhalefetle birlikte ret oyu için el kaldırdıklarında salondaki bazı partililerce yuhalanmaları dikkati çekti.
Oylamanın ardından konuşan Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz merak edilen şu sözleriyle konuya da açıklık getirdi:
"Şunu herkes bilsin ki, faaliyet raporunun onaylanmaması belediye başkanının düşürülmesi değildir. Bu alınan karar siyasi bir karardır. Hayırlısı olsun."
Bu durumda kanun şöyle diyor.
Meclis sayısının dörtte üçünün reddetmesi halinde faaliyet raporu, İçişleri Bakanlığı'nca incelemeye alınıyor ve çıkacak olumsuzluk durumlunda başkanın düşürülmesi gündeme gelebiliyor.
Böyle bir durumun Mudanya Belediyesi'nde gerçekleşebilmesi için 25 meclis üyesinden 19'unun ret oyu vermesi gerekiyor.
Ancak bu sayı 15'te kaldı.
Oturumun ikinci gündem maddesinde ise İmar Komisyonu'ndan oy birliğiyle kabul edilip meclis gündemine gelen Bademli Mahallesi'ndeki plan değişikliği oylanmasında CHP'lilerin oyları yine muhalefetin oylarının altında kalarak oyçokluğuyla plan değişliği de reddedildi.
Mudanya siyasi tarihinde ilk defa faaliyet raporunun oyçokluğuyla reddedilmesi gösteriyor ki, bundan böyle CHP açısından belediye meclisinde işlerin pek de iyi gitmeyeceğidir.

Gölü koruyalım derken bilgi kirliliği oluştu

İki gündür bu sütunlardan CHP Milletvekili Ceyhun İrgil'in İznik Belediyesi'nin gölü kirletip kirletmediğine ilişkin verdiği soru önergesini yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin belediyeye 37 bin 696 lira cezası uygulamasını aktarmıştık.
Bunun üzerine İznik Belediye Başkanı Osman Sargın da açıklama göndererek, özetle İrgil'in sözüne ettiği konunun altı yıl önce yaşanmasına rağmen meselenin yeniymiş gibi kamuoyunun yanıltıldığı yönündeki açıklamasına dün yer vermiştim.
Bunun üzerine bu kez de İrgil, önce açıklama gönderdi ardından da aradı.
"Benim derdim kimseyi yaralamak, karalamak değil. Benim derdim İznik Gölü'nü korumaktır. Bu doğrultuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na göl hakkında bugüne kadar gölü kirletenlere karşı ne gibi önlemler alıyorsunuz? Kirletenlere ceza uyguladınız mı? uyguladıysanız miktarı nedir? diye soru önergesi verdim. Bakanın verdiği yanıtı da sizler aracılığınızla aynen kamuoyuyla paylaşmak insanları yanıltmak mıdır?" diye soruyor.
Biz de bu durumda takdiri kamuoyuna bırakıyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.