Hava Durumu

Mudanya’da hayaller gerçek olsa…

Yazının Giriş Tarihi: 18.08.2016 05:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.08.2016 05:00
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a teşekkür ederim.
Davet ettiği basın toplantısı için dün gittiğimiz Mudanya Yıldız Tepe Kafe’den Körfez’in diğer yakası Armutlu ve Kumla sahillerini izlerken bir aydır darbeyle yatıp FETÖ ile kalktığımız ülke gündeminden bizleri bir nebze de olsa uzaklaştırdığı için.
Hayri Başkan, görev süresince yaptığı ve yapacağı çalışmalardan söz ettiği açıklamalarında daha önce de olduğu gibi yine Büyükşehir Belediyesi’nin ilçenin sorunlarıyla yeterince ilgilenmediği hatta engel olduğundan şikayet etti.
İki farklı siyasi görüşe sahip Mudanya ve Büyükşehir Belediye yönetimlerinin temsil ettiği bu güzide ilçemizin hizmetlerinde yaşanan aksaklıklar bitmek bilmiyor.
Türkyılmaz, açıklamasında Büyükşehir Belediyesi’nin yapmak zorunda olduğu hizmetleri yapmayarak vatandaşın kafasında Mudanya Belediyesi’nin çalışmadığı algısı oluşturulmaya çalışıldığını söylüyor.
Hizmetin yapılması paylaşımında hangi sorunun hangi belediyeye ait olduğunu gösteren broşürler hazırlatıp bilgi sahibi olması adına vatandaşa dağıtılacağını belirtiyor.
İlginç…
Siyasi anlayışında hak verilmez alınır diyen Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya’nın anayasası olarak ifade ettiği ilçenin tümünü kapsayan plan çalışmasının detaylarının çıkarılması için çalıştay yapacaklarını söyledi.
Başkan, her ne kadar “Öyle bir plan yapacağız ki, kimse mağdur olmayacak” dese de bu işin pek de öyle kolay olacağını zannetmiyorum.
Çünkü Mudanya Belediyesi’nin planlarının uygulanabilmesi için Büyükşehir Belediye Meclisi’nden onay alması gerekiyor.
Peki büyükşehir buna onay verir mi? 
Zaman gösterecek.
Ortada böyle bir gerçek varken Hayri Türkyılmaz’ın Mudanya özelindeki hayalleri inşallah gerçek olur.
Bunda şüpheniz mi var? diye soracak olursanız, evet var.
Çünkü siyasilerdeki hırs, aklın önüne geçiyor da ondan.
Bilmem anlatabildim mi?

Türkyılmaz iddialı konuştu

Mudanya için Yıldız Tepe çok özel bir yere sahip.
Mudanya Belediyesi buraya adına ve konumuna uygun sosyal tesis yapılması için bir süredir hem akademisyenlerin hem de halkın fikrini alıyordu.
Dünkü toplantıda konuyu değinen Başkan Hayri Türkyılmaz, tesisin yapımına ağustos ayında başlayıp bir yıl içinde tamamlayacakları konusunda iddialı olduklarını söyledi.
Bekleyip göreceğiz.

MKP’nin trafik sorununa çözüm 3.köprü

Mustafakemalpaşa’nın şehir içindeki trafik sorununa yapılacak üçüncü köprüyle çözüm aranıyor.
Geçtiğimiz günlerde ilçeye gelen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fehmi Ökten, Ulaşım Daire Başkanı Necmettin Kor, AK Parti İlçe Başkanı Sadettin Akkoyunlu ile bir araya gelerek ilçeyi ikiye ayıran Kirmastı Deresi üzerine yapılacak üçüncü köprü için yer belirleme çalışması yapıldı.

Başkan hakkında suç duyurusu

CHP Karacabey Belediye Meclis Üyesi Kemal Ziya Koşaner, kendisine “adam değilsin” diyen Belediye Başkanı Ali Özkan hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmuş.
Son yapılan belediye meclis toplantısında yaşananlar üzerine CHP Karacabey İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi açıklama yaparak 20 gündür sözde demokrasi nöbeti tutan Başkan Özkan’ı demokrasiden yoksun davranışlarına dikkat etmesi için uyarmış.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.