Hava Durumu

Mudanya’da genel başkanlı bir sonbahar akşamı

Yazının Giriş Tarihi: 12.10.2016 05:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.10.2016 05:03
Nedendir bilinmez.
Türk Kurtuluş Savaşı’nın barış mührü niteliğindeki 11 Ekim 1922 tarihinde imzalanan Mudanya Mütarekesi’nin önemine rağmen bu zaferimizin yıldönümleri geçmişte hep silik kutlanırdı.
Halbuki işgalci devletlerin dize getirildiği ve bağımsızlığımızın tescil edildiği ‘barış tacı’ Mudanya Mütarekesi masada kazandığımız diplomatik bir savaştır.
Ne zaman ki Mudanya Belediyesi CHP’li yönetime geçti, yıldönümlerinde çeşitli etkinlikler düzenlenip mütarekenin önemine dikkat çekilir oldu.
İşte bu önemli gelişmenin 94’üncü yıldönümü kutlamalarına katılmak üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da dün Mudanya’ya geldi.
Kılıçdaroğlu, sağ kolunda Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, sol kolunda İl Başkanı Şadi Özdemir ile partililerin sevgi gösterileri arasında İskele Meydanı’ndan Mütareke Meydanı’na kadar oluşturulan kortejin önünde birlikte yürüdüler.
Burada önce Mütareke Evi’ndeki müzeyi gezen genel başkan daha sonra vatandaşlara hitap etti.
Mudanya’nın sıradan bir ilçe olmadığına vurgu yaparak sözlerine başlayan Kılıçdaroğlu, Lozan’a giden yolun buradan geçtiğini söyledi.
Ülkeye barış ve huzuru ancak CHP’nin kazandıracağına vurgu yapan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Osmanlı’dan başlayıp Cumhuriyetin kuruluşu ve sonrasıyla devam edip 2. Dünya Savaşı’na kadar tarihte yaşananları özetlerken tarih bilgisinden yoksun olanlara da Atatürk’ün Nutuk’unu okumaları tavsiyesinde bulundu.
Daha sonra, “Biz hem darbeye hem de diktaya karşıyız” diyen Kılıçdaroğlu, “16 günlük çocuğu annesinden ayırmak, o gece linç edilen erlerin haklarına, hukukuna sahip çıkmak ne zamandır mağduriyet edebiyatı oluyor?” şeklinde sorarken de sözlerini söyle tamamladı:
“Biz zalimin zulmüne karşı durmazsak olmaz” dedi.
Daha önce iki kez gelme girişiminde bulunan ancak ülke gündeminde gelişen bazı olumsuzluklar nedeniyle ertelemek zorunda kalan Kılıçdaroğlu, nihayet iki günlük Bursa programına dün bir sonbahar akşamına denk gelen Mudanya’dan başlamış oldu.

CHP’ye moral oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun uzun bir aradan sonra Bursa’ya gelişi hiç şüphe yok ki teşkilatlara müthiş bir moral oldu diyebiliriz.
Havanın yağışlı olmasına rağmen görebildiğim kadarıyla ilçe teşkilatlarının büyük bir kısmı oradaydı.
Genel başkana dün akşam ev sahipliği yapan CHP Mudanya Teşkilatı’nın kusursuz karşılamasında bir ayrıntı da Mudanya Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nce organize edilen program olduğunu ifade etmezsek olmazdı.

Kılıçdaroğlu’nun halk toplantısında basına engel

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün de İnegöllü işadamları ve esnaf odaları başkanlarıyla bir araya gelecek.
CHP İnegöl İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, katılımcıların ülke gündemine ilişkin rahatça soru sorabilmesi açısından panelin basına kapalı yapılacağını açıklamış.
Ben de İlçe Başkanı Büyükışıklar’a sormak istiyorum:
Partili partisiz herkesi davet ettiğiniz toplantıya basın mensupları katılınca rahatsız mı olacaksınız?
Öyleyse diğer günlerde de yapacağınız açıklamalarınıza bizi davet etmeyin…
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.