Hava Durumu

Milletin derdi başkanlık mı?

Yazının Giriş Tarihi: 22.01.2017 05:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.01.2017 05:09

Türk halkı dört bir yanımızdan terör saldırıları ve şehit acılarıyla korku ve öfkeyi aynı anda yaşarken ülkeyi yönetenler ise enerjilerini başkanlık sistemiyle tüketiyor.
15 gündür devam eden ve dün de 18. maddenin kabulüyle sona eren Anayasa değişikliği oylamalarının ardından Türkiye böylece parlamenter sistemi geride bırakarak Türk tipi başkanlık sistemine geçiyor.
Bu geçişin finalinde milletin vereceği karar belirleyici olacak.
Mart ya da nisan aylarında yapılacak referandum sonuçlarının ülkenin geleceğine yön verecek sürece girdiği şu günlerde halk neye 'evet', neye 'hayır' diyeceğini tam olarak bilmiyor.
Bir taraftan terör, diğer yandan dövizin artışına bağlı ekonomik sıkıntıların piyasalarda belirgin şekilde kendini hissettirmeye başladığı dönemde ülkenin gündemine bir de referandum girecek.
Seçimmiş gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan sahaya inip mitingler düzenleyerek başkanlık sistemini anlatmaya çalışıp vatandaştan evet oyu kullanmasını isterken MHP dışında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere diğer partiler tam tersi yönde çağrıda bulunup hayır oyu isteyecek.
Sokakta yürürken, alışveriş merkezinde gezerken, çocuğu askerde ana-babalar korku içindeyken daha doğrusu ülkede güvenlik sorunu varken halkoylamasına gidilmesinin zamanlama olarak doğru olduğu kanısında değilim.
Bir diğer yandan referandumun siyasi partilerin kozlarını paylaştığı genel seçimmiş gibi havaya sokulması toplumda ayrışmaya neden olacaktır.
İşin gerçeği şudur:
Halkın derdi başkanlık sistemi değil terör ve ekonomidir.

Üniversite için önemli karar

İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Canbolat, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İMYO Müdürü Prof. Dr. Mürsel Alper, İTSO Başkanı Metin Anıl, MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, İnegöl Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, İnegöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Hanefi Yıldırım, İGİAD, İMOS ve MÜSİAD temsilcilerinin katıldığı Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesi İstişare Kurulu toplantısından çıkan karara göre ilçeye kurulması planlanan bağımsız üniversite için mevcut üniversite yerleşkesinde fiziki anlamda hazırlıklara başlanması kararı alınmış.
Bu demektir ki İnegöl için üniversite yolda...

Gemlik'te dönüşüm başlıyor

Gemlik Belediyesi'nin hissedarı olduğu GEMTAŞ A.Ş. tarafından Çamlık mevkiine yaptırılacak 18 konutlu sitenin temeli atıldı.
Yapılacak konutların Balıkpazarı Mahallesi'nde meydan projesi kapsamında kamulaştırılan bina sahipleriyle takas edileceğini belirten Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, halkı güvenli mekanlarda yaşatmak ve ilçeyi daha yaşanabilir kent haline getirmek için çalışmalarının bu yönde devam edeceğini belirtmiş.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.