Hava Durumu

MHP’deki istifa furyasına katılmayanlar

Yazının Giriş Tarihi: 24.05.2016 06:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.05.2016 06:57
MHP Genel Merkezi tarafından olağan genel kurul isteyen muhaliflerle birlikte hareket ettikleri için önce il yönetimi ardından Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer yönetimlerinin görevden alınmasına tepki olarak diğer 10 ilçe yönetimi de istifa ederek karşılık vermişlerdi.
Toplamda il ve 13 ilçe yönetiminin görevlerinden istifa ettiği Bursa’da sadece dört ilçe başkanlığı genel merkezin yanında yer aldı.
Bunlar Gemlik, Orhangazi, Karacabey, Mustafakemalpaşa’ydı.
13 ilçenin genel başkan değişiminden yana olduklarını göstermek adına istifa etmesi kadar bu dört ilçe yönetiminin genel merkezden yana tavır sergilemeleri de o denli normal karşılanmalıdır.
Bakın geçenlerde Karacabey İlçe Başkanı Hüseyin Erol konuya şöyle bir açıklık getirmiş.
“Bizi seçenler üst kurul delegeleridir. Eğer istifa edersek bizi seçenlere hesap veremeyiz. Ülkemiz kritik bir kavşaktan geçiyor.Bize göre böyle bir ortamda görevden kaçmak olmaz. Partimizde değişimden yanayız ancak bu değişimi mücadeleden kaçarak sağlayamayız”
MHP Gemlik İlçe Başkanı Osman Durdu da, düşüncesini şu şekilde açıklıyor:
“Biz kişilerin değil davanın peşindeyiz. İsimler bizi çok da ilgilendirmiyor. Biz Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin yanındayız. Çünkü Bahçeli, partiyi makul bir yere getirmiş. Ayrıca öngördüğü politikalar tutmuştur. Kimse partimizin AK Parti’ye destek verdiğini söyleyemez. Aksine iktidar partisi MHP’nin siyasi politikalarını uygulayarak MHP’ye yaklaşmaktadır”
MHP’de değişim isteyenler ile istemeyenler arasında ayrı görüşlerin ortaya çıktığı ayrışma Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla son bulacak ise bugün yaşananların kimseye faydası olmayacak.

Mecliste Mudanya tartışması


Dünkü Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP Grubu Sözcüsü Erdal Aktuğ’un “Neden hep Mudanya’nın üzerine geliyorsunuz?” şeklindeki sözleri tartışmanın nedeni oldu.
“Mudanya Belediyesi iş yapıyor da elini tutup engelliyor muyuz” diyerek yanıt veren Recep Altepe, ”Mudanya Belediyesi’nin bütçesi ne ki bizim yatırımlarımızı yapabilsin. Bir yandan iş yapıyoruz bir yandan para arıyoruz. Siz hep bardağın boş tarafına bakıyorsunuz. Büyükşehir yatırım için var” dedi.

Polis eşlerinden  anlamlı kermes


Mustafakemalpaşa Emniyet Müdürlüğü, şehit polis ailelerine katkı ve yardım sağlamak amacıyla kermes düzenlemiş.
İlçe emniyet müdürlüğünde görevli personellerinin eşlerinin hazırladığı çeşitli yiyecekler, yardım amaçlı ilçe halkının beğenisine sunulmuş.
Dayanışma örneğinin sergilendiği organizasyonun amacına ulaşması adına Mustafakemalpaşalılar da kermese yoğun ilgi göstererek destek olmuşlar.

İnegöl’de günün fotoğrafı...


Midilli Adası’nda düzenlenen Avrupa Müze Akademisi Ödül Töreni’nin gala yemeğine katılan İnegöl Belediyesi Meclis Üyesi Nedim Bayram, burada karşılaştığı Lüksemburg Prensesi Sibilla Sandra Weiller’i İnegöl’e davet etmiş.



Bayram, o anı ölümsüzleştirmek için de prenses Sandra’yla çektirdiği fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşınca ilçede günün konusu olmuş!
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.