Hava Durumu

MHP’de değişim isteyenler 1-0 öne geçti

Yazının Giriş Tarihi: 20.06.2016 06:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.06.2016 06:22
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yedi aydan bu yana delegenin değişim isteğinin yasadışı olduğunu iddia edip engellemek istemesi haksızlıktı.
MHP’de muhaliflerin daha doğrusu delegenin inisiyatif alarak 1 Kasım seçimlerinin ardından olağanüstü kurultay isteği mahkeme ve hukuk tartışmalarıyla geçen sürecin ardından çağrı heyetinin talebiyle tüzük kurultayı dün toplandı.
MHP Merkez Yönetimi’nin “yasadışı” görüşüne rağmen dün görüldü ki bin 200 delegenin 752’si değişim çağrısına kayıtsız kalmadı.
Aslında dünkü tüzük kurultayının yapılması MHP’de değişimin kaçınılmaz olduğunun en net göstergesiydi.
Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin inadı, delegenin ısrarı 47 yıllık geçmişe sahip partiyi bu sürecin içine sokmuştur.
MHP’nin 119 maddelik tüzüğünün 14 maddesi değiştirilmiş oldu.
Düne dair kongre salonununda öne çıkan bir başka durum da genel başkanlık için aday olduğunu açıklayan altı isim arasından Meral Akşener’in delege üzerinde ağırlığının çok net bir şekilde hissedilmesiydi.
Ayrıca iki isim divan başkanlığı için önerilmiş ancak delegenin tek liste ısrarı üzerine Akşener’e yakınlığıyla bilinen Musa Dervişoğlu ismi üzerinde ortak mutabakata varılmıştır.
Büyük kurultayın olağanüstü kongreyle yapılabilmesi engelinin dünkü tüzük değişikliğiyle aşılması muhaliflerin zaferi gibi görülse de neticeyi biraz daha bekleyip göreceğiz.
Zira merhum Süleyman Demirel’in herkesçe bilinen, “siyasette 24 saat çok uzun bir süredir” sözünden ders çıkararak dünkü tüzük değişikliği için oy kullananların 10 Temmuz’da yapılacak genel başkanlık seçimlerinde kime oy vereceklerini bugünden öngörmek çok doğru olmayacaktır.

Kent konseyi başkanı İnegöl’de yaşamıyor mu?


İnegöl Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, Büyükşehir Belediyesi ve hükümet yatırımlarının yetersizliğinden dem vurarak şöyle bir laf etmiş.
“Bursa ve Ankara ayağımız çok zayıf” 
Bilmeyen de sayın başkanı İnegöl’de yaşamıyor zannedecek.
Bursa’nın belli başlı birkaç ilçesinin dışında hükümet ve yerel yönetimlerden en fazla hizmetin yapıldığı ilçenin İnegöl olduğunu birileri Cerrah’a anlatsın.

Mesudiye Plajı sizi bekliyor


Tirilye ile Yalıçiftlik arasında kalan ve de halk arasında Mesudiye Sahili denilen kumsal, halk plajına dönüştürülüyor.
200 metre uzunluğundaki sahiliyle günü birlikçi vatandaşların piknik yapıp denize girdiği bölgede Büyükşehir Belediyesi Sahil Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nca WC, soyunma kabinleri ve duş yerleriyle birlikte çevre düzenlemesi yapılıyor.

Gökten kurbağa yağar mı, yağdı!


Gökten buz, çekirge yağdığını duyduk ama kurbağa yavrusu yağdığını ilk kez duyuyoruz.
İlginç olay Yenişehir’in Çeltikçi Köyü’nde yaşandı.
Geçtiğimiz günlerde Bursa’yı etkisi altına alan sağanak yağışlarla birlikte canlı yavru kurbağaların da yağdığını gören vatandaşlar gözlerine inanamamışlar.
İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri yaşanan bu doğa olayının nedenlerini araştırmak için alınan kurbağa örneklerinin tahlil edileceğini belirtmiş.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.