Hava Durumu

Marka şehir olma yolunda en önemli iki husus...

Yazının Giriş Tarihi: 17.01.2015 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.01.2015 08:15
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde 140 Bursalı iş adamıyla Heimtextil Frankfurt Ev Tekstil Ürünleri Fuarı’na ilişkin izlenimlerimizi dün aktarmıştım.
Bugün de, dört gündür Frankfurt izlenimlerimizde gördük ki, sanayici işadamlarımızın yerel yönetimle işbirliği yaptığında kentimizin her alanda markalaşma hedefine giden en önemli etkenin bunun olduğu örnekler vererek anlatmak istiyorum.
Zira, Frankfurt seyahatimizdeki ziyaret ve temaslarda Büyükşehir Belediyesi adına Başkanvekili Abdülkadir Karlık, sanayici ve işadamlarımız adına BTSO Başkan Vekili İsmail Kuş, MÜSİAD adına Hasan Çepni kentimizin tanıtımına istinaden anlatımlarını dinlerken gururlandığımızı söyleyebilirim.
Nitekim temaslarda bulunduğumuz kurum ve kuruluşların temsilcileri, Bursa’nın tekstilin yanı sıra tarih ve turizm alanında da farklı bir şehir olduğunu ve ilk fırsatta kentimize gezi düzenleyeceklerini ifade ediyorlar.
Yatırımlar yaparak istihdam sağladığı için bir zengin gözüyle bakılan sanayici ve iş adamlarımızın aslında ülkemizin ve şehirlerimizin yurt dışındaki tanıtım elçilerimiz olduğunu unutuyoruz...
Fuar ve iş görüşmeleri için gittikleri her ülkede Türkiye’yi temsil eden işadamlarımız bu yöndeki konumuyla da değerlendirilmeli
Dünya şehri olma yolunda önemli aşamalar kaydeden Bursa’nın iş dünyası ve yerel yönetimlerin iş birliğiyle bu uğurdaki hedefine daha hızlı ilerleyeceğini Frankfurt’ta bir kez daha tanık olduk.

Frankfurt’un dünyadaki farkı

Frankfurt’un en önemli özelliği dünya finans merkezinin burada olmasıdır.
Her gün 750 milyar euronun el değiştirdiği işlem hacmine sahip borsası çok aktif durumda.
Frankfurt TSO yönetiminin Bursa heyetini borsa binasında kabul edince bu merkezdeki işlem hacminin ne denli hareketli olduğunu görüp değerlendirme şansımız oldu.
Frankfurt notlarımız arasında diğer bir dikkatimizi çeken unsur ise, nüfusunun 750 bin civarında olduğu ancak gün içinde bunun 1.5 milyona çıktığıdır.
Sebebinin ise, çevre eyalet ve şehirlerden hızlı trenle ulaşımları sağlanarak çalışmak için gelenler oluşturuyormuş. 
Bu sayının istihdam öncülüğünü finans sektörü ile uluslararası kargo taşımacılığının yapıldığı havaalanındaki çalışanlar oluşturuyor.
Ayrıca dünya genelindeki her bankanın bir temsilciliği var burada.
50 bin civarında Türk’ün de içinde bulunduğu 172 ülke insanının yaşadığı Frankfurt her şeyin oldukça pahalı olduğu bir şehir.
Frankfurt’u kısacası size şöyle özetleyebiliriz...
Finans hizmet sektörünün en üst aşamada olduğu uluslararası bir şehir.

Dünyaya açılmanın yolu fuarlar

Evet, burada bir kez daha gördük ki, dünyaya açılmanın bir yolu da fuarlardır.
Ancak fuarlara katılmak kadar uluslararası fuar organizasyonları düzenleyip ev sahipliği yapmak da bir o kadar önemlidir.
Bu hususa kentimiz açısından bakarak Heimtextil Frankfurt Ev Tekstil Ürünleri Fuarı’ndan örnekler vermek istiyorum.
Öncelikle şunun altını önemle çizmek isterim ki, fuarın burada düzenlenmesinin gerekçesi, Almanya’nın ev tekstilinde üretiminin yeterli ölçüde olmamasıdır.
Daha doğrusu bu alanda iyi bir tüketici olmalarıdır...
Burada kaldığımız beş gün boyunca kentin turizm açısından öne çıkan farkındalığının olmaması da dikkat çekiciydi...
Meseleye Frankfurt’tan Bursa özelinde baktığımızda, kentimizin sanayileşme dışındaki özellikleri kıyas dahi edilemez.
Frankfurt hayatın pahalı olduğu kadar derli, toplu, düzenli ve kuralların uygulandığı bir şehir.
Marka şehir olma yolundaki temennilerimiz havayolu ulaşımı sorunumuzun çözüme kavuşturulmadığı sürece sadece hayallerimizi süslemekle kalacağı gibi İstanbul’un arka bahçesi olmaya mahkumuz demektir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.