Hava Durumu

Marka kent Bursa için önemli iki protokol…

Yazının Giriş Tarihi: 13.02.2015 07:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.02.2015 07:39
Carşamba günü Bursa adına anlamlı olduğu kadar marka kent olma yolunda da iki ayrı önemli imza protokolü yapıldı.
Birincisi, Büyükşehir Belediyesi’nce yaptırılan Timsah Arena Stadı’nın tüm haklarının 10 yıllığına Bursaspor Kulübü’ne verilmesi.
Diğeri ise Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) 16 Makro Projesi için Uludağ Üniversitesi (UÜ) ile işbirliği protokolüdür.
Her ikisi de kentimizin marka kent olma yolunda atılmış önemli imzalardır bunlar.
Atılan bu imzaların önemli bir tarafı da var ki, o da bu kentte yaşayan herkesin hatta şu anda yazıyı okuyan biri olarak sizin dahi bir şekilde katkınızın olduğudur.
Nasıl mı? Aktarayım…
Birinci imza protokolünde her ne kadar Büyükşehir Belediyesi’nce yapıldığı ifade edilen Timsah Arena Stadı, Bursa’da yaşayan herkesin dolaylı da olsa katkılarıyla yapılmıştır…
Nitekim de Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi demek Bursa halkının paraları demektir.     
Dolayısıyla da bu stat,  vatandaşın alacağı hizmetlerinden fedakarlık edilmesiyle konulan katkının bir ürünüdür…
Bu durum iyi ya da kötü olmuş anlamında herkesin bakış açısına göre değişebilir…
Ama şu da bir gerçektir ki, dünyaya baktığımızda pek çok şehrin spor takımlarıyla marka kent olduğu örneklerini görebiliyoruz.
Bu açıdan konuya baktığımızda Timsah Arena Stadı’nın Bursaspor’un başarısıyla perçinleştiğinde yatırımın önemi daha iyi kavranacağı kanısındayım.
Bursa adına bir diğer önemli imza üniversite ile sanayiciyi ortak noktada buluşturacak işbirliği protokolüdür.
Velhasıl, Bursa iş dünyası anlamında önemli bir değeri olan BTSO ile akademik alanda bir diğer değeri Uludağ Üniversitesi’nin bundan böyle projelerde birlikte hareket edecek olmasıdır.  
Hep merak etmişimdir, şehrimiz ve ülkemiz adına önemli bilim adamları yetiştiren Uludağ Üniversitesi, Bursa’nın gelişimine katkı koymaktan niçin uzak tavır sergilemiştir.
Ancak son yıllarda görüyoruz ki, üniversite yönetimlerinin değişimiyle bu anlayışın da değişmesinin aslında en güzel örneğidir BTSO’nun 16 Makro Projesi için üniversitesiyle işbirliği protokolü imzalaması.
Her iki protokolün de marka kent anlamında Bursa’ya önemli katkı sağlayacağı yadsınamaz. 

‘ÖZGÜRLÜKTÜR SANA YAKIŞAN’

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen, “Bursa Eğitim Günleri”  her yıl ilgiyle takip edilen bir sempozyum haline geldi.
Bursa sağlık camiasına önemli katkılar sağlayan sempozyumda bu yıl ana tema olarak “Bağımlılık” belirlenmiş.
Bursa İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem  Aşkın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada;
Ana tema bağımlılık olarak belirlenirken sadece madde bağımlılığını değil çağımızın yeni bağımlılık türleri internet, alkol gibi konuların da masaya yatırılacağı belirtildi.
Ayrıca bu yıl içerik genişletilerek genç bilim insanlarına yardımcı olmak açısından bilimsel araştırma nasıl yapılır ve makale nasıl yazılır konuları alt başlık altında katılımcıların istifadesine sunulacak.
Bursa kamuoyuna ve sağlık camiasına önemli katkılar sunacağını ümit ettiğimiz sempozyum bugün saat 14:00’te Atatürk Merinos Kongre Kültür Merkezi’nde başlayıp cumartesi günü sona erecek.

“GELİN BİRLİKTE PAYLAŞALIM”

Gürsu Latif Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, geleneksel kültürümüzün parçası olan yardımlaşma ve dayanışmayı yaşatabilmek adına önemli bir çalışma başlatmış.
Adını da, “Gelin birlikte paylaşalım” koyarak ikinci el kullanılabilir eşyalar, kıyafet, ayakkabı, kullanılmış eşyalar ve kuru erzak toplayarak ihtiyacı olanlarla paylaşmak için sosyal proje düzenleniyor.
Okul yönetimi ve öğrencilerin ortak projesinde öncelikle ihtiyaç sahibi öğrencilerin yararlanması ile ihtiyacı olan herkesin faydalanması amacı güdülüyor. 
Emeği geçen herkesi kutluyoruz; birlikte paylaşmanın önemini aktardıkları ve günümüzde yüz tutmuş insani değerleri tekrar canlandırdıkları için.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.