Hava Durumu

Manisa Valisi, İnegöl’ün efsane kaymakamıydı

Yazının Giriş Tarihi: 15.11.2015 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.11.2015 08:23
Manisa’da paralel devlet yapılanması operasyonunda gözaltına alınan kadınlara kelepçe takılmasının kamuoyunda geniş yankı bulması üzerine yaptığı açıklamalarla hedef haline gelen Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, İnegöllüler tarafından yakınen tanınan bir isimdi.
Bektaş, Manisa Valisi olmadan önce İnegöl’de dört yıl boyunca yaptığı kaymakamlık görevi süresince ilçe halkı tarafından takdir gören bir isim olmuştu.
İnegöl’e yapılması öngörülen yatırımlara öncülük yapmakla tanınan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş için İçişleri Bakanlığı’nca soruşturma başlatıldı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu da, “Maksadını aşan bir ifadedir” açıklamasını yaparak Vali Bektaş’ın sarf ettiği sözleri doğru bulmadığını söyledi.
Vali Bektaş’ın Türkiye’nin gündemine bu şekilde gelmesi İnegöl’deki sevenlerini de üzmüşe benziyor.

Havası en kirli İnegöl ve Keşan

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ülke genelinde izlediği il ve ilçelerde hava kirlilik haritasını çıkardı.
Buna göre Türkiye’nin havası en kirli şehri Afyonkarahisar.
Edirne’nin Keşan ile Bursa’nın İnegöl ilçeleri de havası en kirli ilçeler olarak belirlenmiş.
Ülke ekonomisine sağladığı katma değerle örnek gösterilen İnegöl’de yaşayanların zehir solumasının engellenememesi inanılacak gibi değil.

KOSGEB’den KOBİ’lere çağrı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından teklif çağrısı açılan KOBİ Proje Destek Programı’na ilişkin bilgilendirme toplantısı Karacabey’de yapıldı.
“KOBİ’lerde Kurumsallaşmanın Geliştirilmesi ve KOBİ’lerde Markalaşmaya Geçiş” konularında hazırlanacak projelerin destekleneceği duyuruldu.

Vatandaş seçimde verilen sözün peşinde

Önce 7 Haziran ardından 1 Kasım’a kadar geçen hatta seçim öncesini de sayarsak altı aylık sürede belediyelerdeki işleyişin pek çoğu seçimlerden sonraya ötelendi.
Bu süreçte vatandaş hangi belediye başkanından ya da bürokrattan bir şey talep ettiyse çoğu zaman aldığı cevap “Hele seçimler geçsin sonra bakarız, hallederiz” oluyordu.
Yanı sıra özellikle taşra ilçelere seçim çalışması için giden AK Partili milletvekili adaylarını seçmenle buluşturma ve tanıştırma işi belediye başkanlarına kalıyordu.
Haliyle seçim çalışması için ilçeye giden vekil adayı, yanına belediye başkanını almadan dolaşmıyordu.
Çoğu kişinin ilk kez karşısında gördüğü milletvekilinden taleplerini sıralarken şahit olarak vatandaş belediye başkanını gösteriyordu.
Seçimler bittiğine göre vatandaş şimdi verilen sözlerin yerine getirilmesi için başkanların kapısını aşındırıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.