Hava Durumu

Kumla gaza geldi!

Yazının Giriş Tarihi: 01.11.2015 07:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.11.2015 07:13
Gemlik’in hatta Bursa’nın gözde tatil beldesi Kumla Mahallesi’nde birkaç gündür yaşanan doğalgaz gündemi dün değişik bir boyut kazandı.
7 Haziran seçimleri öncesi  29 Ekim’de Kumla’ya doğalgaz verileceğine dair söz verilmişti.
Ancak belirtilen tarih gelmesine rağmen Kumla’ya doğalgaz gelmemişti.
Muhalefetin işi bu ya, durumu fırsat bilmiş ve önceki gün Kumla’da kuru fasulye dağıtarak, “Söz verilip de getirilmeyen gazı biz doğal yollarla getirdik size” diyerek meseleyi ti’ye almıştı.
Hem düşündüren hem de güldüren bu durum ilçede günün konusu olmuştu ki dün Gemlik Belediyesi’nin doğalgaz hamlesi geldi.
Kumla Mahallesi’nde “Bu bölgede doğalgaz çalışması yapılmaktadır” yazılı tabelanın önünde açıklama yapan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, işin bu denli uzamasını 7 Haziran seçim sonuçlarına bağladı.
Yılmaz, “7 Haziran seçimleri sonrası döviz ve faizlerin yükselmesiyle çalışmalar durmuştur. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) ile yeniden anlaşma yaptık. Bugün de (dün) doğalgaz çalışmalarına başlandı. Kumlalılar’ı 2016 yılında doğalgazla buluşturacağız”
İşin bir de vatandaş boyutu var.
Kumla’da iki gün içinde farklı yapılan açıklamaları şaşkınlıkla izleyen vatandaş, kendi payına düşen son sözü bugün sandığa giderek söyleyecek.
Muhalefet ile iktidarın Kumla’ya gaz getirme meselesi bakalım nasıl neticelenecek.

***

Başkandan maratona davet

İnegöl Belediyesi,15 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek Avrasya Maratonu Halk Koşusu’na katılmak için bu yıl da organizasyon yapacaklarını kaydetti.
Amaçlarının, sağlıklı bir yaşam için toplumu spora özendirmek olduğunu belirten Başkan Aktaş, koşuya ilçeden 100 kişilik bir ekiple katılacaklarını söyledi.
İlçenin tanıtımı için mükemmel bir organizasyon.

***

Keles’e ürün toplama merkezi

Gemlik, deprem bölgesi olması dolayısıyla da ilçeyi yönetenleri bu konuda önlem almaya zorluyor.
Gemlik Belediyesi’nin uzunca süredir ilçenin Cihatlı Mahallesi’ne 150 bin metrekarelik alana toplu konut yapımı girişimleri sonuç vermiş.
Gazetecileri dün bölgeye götüren Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Hazine’ye ait yerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devrinin yapıldığını ve en kısa zamanda projesi hazır olan 1200 konutun inşaatının yapımına başlanacağının müjdesini verdi.
Bu müjdenin mecliste bekleyen Gemlik’e özel yasanın çıkarılmasının önünü açmasını diliyoruz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.