Hava Durumu

Körfez’in kurtuluşu bu toplantının sonucunda

Yazının Giriş Tarihi: 27.04.2016 06:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 06:34
Valimiz Münir Karaloğlu’na denizlerimize olan hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyorum.
Bursa’nın pek çok özelliğinin yanında aynı zamanda bir deniz kenti olduğunu son yıllarda başta Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği projeler göstermiştir.
Bundan böyle denizlerimizden yararlanmaya başladığımız gibi daha önemli bir sorumluluğumuz olduğunu fark ettik.
Hepimizi ilgilendiren bu sorumluluk, denizlerimizin korunmasıdır.
Geçenlerde Valiliğin katkılarıyla Gemlik Körfezi’nin Sualtı Yaşamı adlı çalışmayla ortaya çıkardığı fotoğraf sergisine hayran kalmıştık.
Kentimizin yeryüzünde bildiğimiz güzelliklerinin Mudanya, Kurşunlu, Kumla ve Narlı sahillerinden oluşan Gemlik Körfezi’nin derinliklerindeki o gizemli yaşamın devamlılığı adına sorumlu olduğumuzu hissettirmişti bizlere.
Buradan yola çıkan Vali Karaloğlu, sorumluluğumuz gereği herkesin bilgilendirilmesi için Gemlik Körfezi Deniz ve Kıyı Kirliliği Paneli düzenliyor.
Bugün Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksek Okulları Kampusu Kültür Merkezi’nde yapılacak panele Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, UÜ Rektörü Yusuf Ulcay, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nuri Mutlu, Sahil Hizmetleri Daire Başkanı Hakan Bebek, BUSKİ Genel Müdürü İ. Hakkı Çetinavcı, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Nalan Fidan, ilçe belediye başkanları ile Uludağ Üniversitesi’nin sekiz ayrı bölümünden panelistler konuşmacı olarak katılacaklar.
Denizlerimiz adına bu denli kapsamlı yapıldığına tanık olmadığımız panelde Gemlik çevre sorunları analiz ve çözüm önerileri, Gemlik Körfezi temizlik kapsamındaki faaliyetler, gemi atıkları mevzuatı, Marmara Denizi’ndeki kirliliğin biyoçeşitlilik üzerine etkileri, Gemlik Körfezi’nin kirliliğinde Karsak kaynaklı kirleticilerin rolü gibi önemli etkenlerin bilimsel yönleriyle tartışılacağı toplantıdan çıkacak sonuç, Gemlik Körfezi’nin gelecekteki kurtuluş reçetesi olacaktır.

Şehitlerin isimleri yaşatılacak

Gemlik Belediye Meclisi, şehitlerinin isimlerini cadde ve parklara verilmesi yönünde karar almış.
Gemlik Belediyesi Başkanvekili Ercan Barutçuoğlu, Gemlik’in tüm şehitlerinin isimlerini yaşatmak için Gemlik Şehit Aileleri Derneği’yle işbirliği yaparak başlattıkları çalışmalarla isimleri ilçede yeni kurulmakta olan yerleşim bölgelerine vereceklerini söylemiş.
Vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimize vefa örneği gösteren Gemlik Belediye Meclisi’ni kararlarından dolayı kutluyoruz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.