Hava Durumu

Kim demiş belediyeler burs veremez diye

Yazının Giriş Tarihi: 13.12.2014 11:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.12.2014 11:20
Yeter ki istesin bal gibi de verebiliyormuş…
Belediyeler daha önceleri burs adı altında üniversite öğrencilerine maddi yardımda bulunabiliyordu. Sonrasında bu iş ahbap çavuş ilişkisine dönüşünce CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne başvurusu ile açtığı dava sonucu yargı kararıyla belediyelerin burs vermelerinin önü kesildi. İyi de oldu… Dediğimiz gibi burs ücretini dahi siyasallaştıran belediyeler hak edene değil kendi partisinden olan ailenin öğrenci çocuğuna burs vermesi aslında engellenmiş oldu. Bu işi layıkıyla yapan belediyeler de burs vermeyi yasal yollardan i-lerleyerek başaranlar da var. Tıpkı Orhangazi Belediyesi gibi… İlk olarak işe Sevgi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kurarak başlayan belediye, hayırsever vatandaşların yardımlarıyla burs verilmesine aracılık yapmayı sağlamış. Hiçbir yasal engeli olmayıp kurulmasını destek verdiği dernek üzerinden 500 üniversite öğrencisine her ay toplamda 50 bin lira burs vermeye başlanmış. Kim olduğuna bakmayıp ayrım yapmadan müracaat eden ve de şartlara uygun tüm üniversite öğrencilerine aylık 100 lira burs uygulamasına önderlik eden Orhangazi Belediyesi’ni kutluyoruz. Demek ki, iyi niyet ölçüsü içinde istendiğinde her işin bir oluru bulunabiliyormuş.

2015 İnegöl’de yıkım yılı olacakmış

İnegöl’ün deprem kuşağı içinde olmadığını düşünü-yorsanız yanılıyorsunuz demektir.
Bir süredir ilçedeki kamu binalarında yapılan deprem testlerinden geçemeyen çürük binalar yıkım kararı alındı.
Yıkım ihalesi yapılan yıkılacak binalar listesi bir hayli kabarık…
Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın pek çok kez dile getirdiği şehrin içinde kalan ve kötü görüntüsüyle dikkat çeken Kültür Sarayı da yıkılarak yerine otopark yapılacak. 
1988 yılında yapılan Hükümet Konağı, deprem testini geçemeyen diğer bir kamu binası.
Üç yıl önce sağlamlık testinde çürük raporu ve-rilen Hükümet Konağı yıkılıp yeniden yapılacak.
Diğer yıkılacak kamu binalarının arasında eski devlet hastanesi de var.
Yıkımlara ilişkin evrakların ilgili kuruluşlara gönderileceği belirtilirken bu binaların tamamının 2015 yılı ilk yarısında yıkımı gerçekleştirilecekmiş.
Kamu binaları kadar çürük raporu verilen konutların da bir an önce yıkılıp yerine deprem yönetmeliğine uygun binaların yapılması temennimizdir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.