Hava Durumu

Kestel ve Gürsu’nun başkandan beklentisi

Yazının Giriş Tarihi: 27.09.2015 07:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.09.2015 07:42
Eskiden kentimizin doğu bölgesindeki son iki ilçe olarak Kestel ve Gürsu’dan söz ederdik.
Bu söylem Büyükşehir Yasası’yla değişmiş oldu ve artık bu deyim İnegöl için geçerli konuma geldi.
Son yıllarda hem nüfusu hem de yeni konut alanlarıyla müthiş bir büyüme kaydetmesiyle Kestel ve Gürsu şehirle adeta bütünleşti.
Bunun en somut örneği Bursaray’ın iki ilçeye de ulaşıyor olmasıdır.
Bursaray, maalesef zorunlu olarak bu iki ilçe halkı tarafından yeterince kullanılamıyor.
Nedeni ise, hem Gürsu hem de Kestel’in dışında kalan metro istasyonlarında iki yıla yakın süredir aktarma istasyonlarının oluşturulamamasıdır.
Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şöyle bir söz vermişti geçmişte:
Her iki ilçenin de metro istasyonlarından raylı sistem bağlantıları yapılarak ilçe merkezlerine Ateşböceği hattıyla ulaşımın sağlanacağını söylemiş hatta bu işe T2 hattı çalışmasından önce başlayacaklarını vurgulamıştı.
Başkanın bu sözlerinin ardından iki yıl geçti.
Böyle bir çalışma bir yana dursun, Kestel ve Gürsu metro istasyonlarında Bursaray’dan inince ne yapacağını şaşıran yolcuların ilçe merkezlerine aktarılmaları için otobüs hattı dahi oluşturulamadı.
Bursaray’ı kentin batısından doğusuna kesintisiz bağlayacak olan ancak bir süredir sinyalizasyon çalışması devam ettiği için Arabayatağı istasyonunda yapılan zorunlu aktarma 4 Ekim’de sona eriyor.
Kesintisiz ulaşım bile Kestel ve Gürsu yolcusunun metroyu tercih etmesi için sebep olmayacaktır.
Nitekim, iki ilçe halkının da Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’den beklentileri, ilçe dışında kalan Gürsu ve Kestel istasyonlarından ilçe merkezine ulaşımlarını sağlayacak aktarma istasyonlarının bir an önce oluşturulmasıdır.

***

AKP Karacabey’de seçime hazır

AK Parti Karacabey İlçe Teşkilatı, sandık esaslı çalışma düzenleyerek erken seçim hazırlıklarına start vermiş durumda.
İlçe Teşkilat Başkanı Gültekin Saygısever önderliğinde bayram öncesinde düzenlenen program, AK Parti Milletvekili Zekeriya Birkan, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol ve 85 mahallenin parti temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bilgilendirme toplantısı sonunda açıklama yapan İlçe Başkanı Murat Erol ile Teşkilat Başkanı Gültekin Saygısever, mahalle ve sandık başkanlarıyla bilgi alışverişinde bulunduklarını belirterek ilçe teşkilatı olarak 1 Kasım seçimlerine hazır olduklarını belirtmiş.

***

Birkan’ın yerine Aydın, Matlı’nın yerine Birkan

AK Parti Milletvekili Zekeriya Birkan’ın öncelikli sorumluluk bölgesi Gemlik ve Orhangazi ilçeleri olmuştu.
Yeni dönem için aday olmayacağını açıklayan AK Parti Milletvekili Önder Matlı’nın yerine listeye 8. sıradan eski Milletvekili İsmail Aydın girdi.
Aydın’ın listeye girmesiyle Gemlik, Orhangazi ve İznik’ten sorumlu olan Zekeriya Birkan da Matlı’nın görev bölgesi olan Karacabey ve Mustafakemalpaşa’ya kaydırıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.