Hava Durumu

Kestel MHP’ye şok karar

Yazının Giriş Tarihi: 21.01.2015 07:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.01.2015 07:55
MHP Kestel İlçe Başkanlığı kongresinde yaşananlara son noktayı Yüksek Seçim Kurulu koydu.
Bilindiği üzere iki ay önce yapılan ilçe kongresine mevcut başkan Nuh Çil’e karşı aday olan Mehmet Kaplan seçimi kazanmıştı.
Ancak eski başkan Çil, Kaplan’ın yönetim kurulu asil ve yedek listesinde yer alan 18 ismin partiye üye olmadıkları gerekçesiyle ilçe seçim kuruluna itiraz başvurusu reddedilmişti.
Hatta Mehmet Kaplan’a bu süreçte İlçe Seçim Kurulu’nca mazbatası dahi verilmişti.
Kendisine haksızlık yapıldığı gerekçesiyle işin peşini bırakmayıp konuyu Yüksek Seçim Kurulu’na taşıyan eski başkan Nuh Çil’in itirazının kabul edildiğine dair dün karar yazısı fakslandı.
Yüksek Seçim Kurulu’nca Kestel İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na hitaben gönderilen yazının sonuç kısmında şöyle deniliyor:
“Yönetim kurulu asil üyeliğine seçilen Enver Şahin, Hasan Bozkurt, Hatice Binsel Şaylan, İsmet Sümer, Muhammet Fatih Aydın, Ramazan Kuzgun, Ünal Mete, Yakup Sağdıç, Yalçın Korkmaz’ın MHP tüzüğünün 10. maddesinin (b) fıkrası gereğince yönetim kurulu asil üyeliklerinin düşürülmesine, bu suretle oluşan boşlukların yedeklerden tamamlanmasına” deniliyor.
Ancak Mehmet Kaplan’ın yedek listesinde de yer alan Murat Şahin, Mustafa Turhan, Nihat Koştur, Ramazan Altun, Yaşar Arıcı, Arif Gül, Beyler Saka ve Ziya Kılıç’ın da aynı şekilde üye kayıt defterinde isimleri bulunmadığından yedek üyeliklerinin düşürülmesine ilişkin karar verilmiş.
Bu durumda asil ve yedekler olmak üzere toplam 37 kişiden oluşan MHP Kestel İlçe Yönetim Kurulu Üyesi’nden 18 kişinin üye olmadığı gerekçesiyle görevinden düşürülmüştür.
Asil yönetimde salt çoğunluğun sağlanamayacağı gerekçesiyle de partinin tüzüğüne göre karar alamayacak duruma gelen parti yeni yönetiminin bundan sonraki süreçte ne yapacağı merak konusudur.

Toktaş: “Yönetim
görevinin başında”


MHP Kestel İlçe Başkanlığı’nda yaşanan bu kargaşanın neticesinin nasıl sonuçlanacağını konunun muhatabı İl Başkanı Hasan Toktaş’a sordum.
Başkan, parti içinde yaşanan bu durumun tamamen şikayet üzerine meydana geldiğini belirtiyor.
Toktaş, Nuh Çil’in şikayeti üzerine İlçe Seçim Kurulu’nun kararını bozan Yüksek Seçim Kurulu’nun talep ettiği şekilde gereğinin yapıldığını söylerken ilçe yönetiminin görevi başında olduğunu söylüyor.
Aslında pek de bu konuya müdahil olmak istemeyen bir tavır sergileyen Toktaş, haksız da sayılmaz.
Çünkü önümüzde seçimler var.
Milletvekili aday adayı olmayı düşünen Hasan Toktaş, bu yüzden bu konuda yorum yaparak hiçbir üyeyi karşısına almak istemiyor anlaşılan.

AK Parti’nin yeni Türkiye 
hedefindeki tek engel bu…


Seçim tarihinin 7 Haziran olarak belirlenmesi iktidar partisinin yeni Türkiye yolundaki en önemli hedefini belirlemiş görülüyor.
Hedef 330 milletvekili…
Olur mu, bilemeyiz.
Bu yönde yapabileceğimiz öngörü, geçmişteki üç seçimi baz aldığımızda AK Parti’nin milletvekili sayısında artış olduğunu rahatlıkla görebiliyoruz.
Bence tek handikap, seçmenin partiden daha çok eski Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a olan ilgisidir.
Dolayısıyla da seçmenin aynı ilgiyi Başbakan Ahmet Davutoğlu’na gösterip göstermeyeceğidir.
Zira, AK Parti’nin yeni Türkiye hedefinde ilerleyebilmesi için Anayasa değişikliği gerekiyor.
Bunun için de 330 milletvekili sayısı şartı var.
İşte bu engeli AK Parti’nin aşabilmesi için 7 Haziran seçimleri daha da önem kazanmış durumda.
AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ile yeni seçilen yönetim kurulu üyeleriyle dün ziyaretimize geldiklerinde konu buydu.
AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, 23 yıllık siyasi geçmişindeki tecrübeleriyle seçimlerdeki hedeflerinin Anayasa değişikliği için 330 milletvekili çıkarmak yolunda il teşkilatı olarak daha fazla milletvekili çıkarmak olduğunu         söylüyor.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.