Hava Durumu

Kestel Belediyesi, veren elle alan eli buluşturuyor

Yazının Giriş Tarihi: 28.01.2015 07:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.01.2015 07:40
Kampanyanın adı “Askıda ekmek var”.
Hani bir söz vardır ya.
Sık sık da kullandığımız…
Bir elin verdiğini diğer el görmesin.
Yani hayır da yardım da yapıyorsan bunu mümkün olduğunca kişinin onurunu zedelemeden gizli yapmak makbul olanıdır anlamına geliyor.
Çünkü, hayır yapıyorum, yardım yapıyorum diyerek ihtiyaç sahibi kişiyi mahcup etmeden yapılan yardım, hassas ve önemli bir husustur.
İşte Kestel Belediyesi, ilçedeki fırın işletmecileriyle işbirliği yaparak, “Askıda ekmek var” adını verdiği sosyal sorumluluk projesine imza atmış.
Diğer bir deyişle, veren elle alan eli anlamlı bir noktada buluşturmuş.
“Alan eli mutlu, veren ile huzurlu yaparken bu anlamda da  birbirlerini görmeden bu işi bir vesileyle yapmak istedik” diyen Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, kampanyaya ekmek alarak katkıda bulunmak isteyenleri destek vermeye davet ediyor.
“Askıda ekmek var” adlı bu anlamlı kampanyanın işleyişi şöyle.
Kampanyaya destek veren hayırseverlerin aldığı ekmekler ilçedeki fırınların yanına belediyece yaptırılan askılara bırakılıyor.
Bu durumdan haberdar olan dar gelirli vatandaş da buraya bırakılan ekmekleri kimseye sormadan alıp gidebiliyor.
Çok basit uygulamayla hayata geçirilen Kestel Belediyesi’nin, Askıda Ekmek Sosyal Sorumluluk Projesi diğer belediyelere de örnek olabilecek niteliktedir.

Yörük Türkmen Şûrası 
Orhaneli’nde toplanıyor


Oğuz boyları, Türk boyları ve Hoca Ahmet Yesevi konfederasyonlarının üst çatısı olma yolunda çalışmalarına bir süredir devam edilen Türkiye Yörük Türkmen Birliği’nin oluşumuna ilişkin Orhaneli’nde toplantı yapılacak.
6-7 Ocak’ta Orhaneli Belediyesi’nin ev sahipliğinde organize edilen şûraya Türkmen beyleri, dernek başkanları ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan yaklaşık 400 üyeyle katılım olması bekleniyor.
İlçede bugüne kadar yapılan en kapsamlı organizasyon için günler öncesinden hazırlıklara başlanmış durumda.
Hatta ihtiyaç duyulduğu takdirde gelecek misafirleri vatandaşların evlerinde konuk etmek üzere hazırlıklar da yapılmış. 
Henüz kuruluş aşamasında olan Türkiye Yörük Türkmen Birliği’nin Kurucu Genel Başkanlığı’nı yapan Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, toplantının içeriğini şöyle özetliyor.
Yaklaşık 300 dernek ve 21 federasyon ile üç de konfederasyon başkanlarının Orhaneli’nde bir araya gelerek Türkmen derneklerinin sorunları ve ülkenin gündemindeki konular istişare edilecek.
Aynı zamanda haziran ayında yapılacak seçimlerde siyaseten nasıl bir duruş sergileyecekleri konusunda görüş belirtilecek.
Toplantının diğer aşamalarında ise ülke gençliğini etkisi altına alan uyuşturucuya karşı gençlerimize yönelik önlem alınması noktasında görüşmeler yapılacak.

Sağlıklı bir Gemlik oluşturmak
adına önemli bir gelişme


Gemlik’te deprem her zaman üzerinde durulan en önemli gündem maddesi.
Bu kapsamda pek çok gi-rişimler yapıldı.
En önemlisi ise sağlam zeminli alanların imara açılması.
Bunun için tek seçenek vardı o da ilçenin yamaç bölgelerini oluşturan alanlardı.
Ama bu bir türlü gerçekleşemedi.
Bu konuda daha önce hazırlanan 1/1000 ölçekli rezerv planları Anayasa Mahkemesi’nden geri döndü.
Sebep, bu bölgelerdeki zeytin ağaçlarının kesilecek olmasıydı. Sorunun aşılması için ilçedeki siyasi partiler ile bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri Ankara’ya giderek çözüm aradılar.
Ve önceki gün ilçeye gelen TBMM Tarım Komisyonu üyeleri, Gemlik Belediyesi’nce imara açılmak istenen bölgelerde incelemelerde bulundular.
Sağlıklı bir Gemlik oluşturmak adına önemli bir gelişme bu.
Her ne kadar imara açılması istenilen arazilerde zeytin ağaçları olduğu görülse de, insan hayatının her şeyden daha önemli olduğunu düşündüğümüzde her geçen gün gelişip büyüyen Gemlik adına bu kararın alınması kaçınılmaz gibi görünüyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.