Hava Durumu

Kentlerin gelişimi, vizyonu olan yöneticilerin elinde

Yazının Giriş Tarihi: 13.05.2016 07:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.05.2016 07:49
Geçmişte koca bir köy görünümüyle hafızalarımızdaki yerini alan Karacabey, son yıllarda en hızlı değişim ve gelişimin gözlendiği ilçelerimizden biri haline gelmiştir.
Nüfusunun yüzde sekseninin tarımla geçimini sağladığı Karacabey’de değişim, yerel yöneticilerin hayata bakış açılarıyla ilintilidir.
Çevrenize şöyle bakın, şehirlerin gelişim şekilleri ve oranları çok farklıdır.
İşte bu fark o bölgenin yönetiminde söz sahibi olan karar vericilerin dünyaya bakış açısıyla sınırlıdır.
Konuyu daha fazla dağıtmadan biz Karacabey’e dönelim ve ilçede kent görünümünü tamamen değiştirecek hatta çok değişik bir görsellik sağlayacak projeyi aktaralım.
"En Güzel Şehir Karacabey Olacak" sloganıyla 2016 yılını, 'Park, Bahçe ve Çevre Düzenleme Yılı' ilan eden Karacabey Belediyesi birbiri ardına gerçekleştirdiği semt parkları açılışlarından sonra, şimdi de şehrin giriş ve çıkış noktaları ile kent merkezinde gerçekleştireceği iddialı projelerine başlıyor.
Cumhuriyet Alanı’nda Atatürk Anıtı etrafındaki konut ve iş yerlerinin cephe düzenlemesinin yanı sıra Karadağ Radarlar Bölgesi olarak bilinen Çalıbayırı mevkiinde gerçekleştirilecek Ay-Yıldız motifin yanı sıra, Hastanebayırı olarak bilinen yere yapılacak şelale de ilçeye farklı bir güzellik sunacaktır şüphesiz.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Türkiye’ye örnek niteliğinde bir proje olacağını söylüyor.
Bunun için de yıl içine yaydıkları iddialı projelerin tümünün tamamlandığında Karacabey’in hem görsel hem de fiziksel olarak çehresinin değişeceğini söylüyor.

Başkanlar köprüde buluştu!

Gemlik ile Orhangazi ilçesi sınırında kalan Karsak Mahallesi’nde keşfedilen ve en az 2 bin yıllık olduğu tahmin edilen tarihi köprünün turizme kazandırılması için çalışma başlatılacakmış.
Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ile Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz keşfedilen köprünün bulunduğu bölgeye giderek incelemelerde bulunmuşlar.
Başkanlar, antik köprünün tarihi dokusunun korunup ortaya çıkarılmasını sağlayarak bölgenin tarih turizmi açısından önemli bir konuma getirileceğini söylemişler.

Cumalıkızık turizm sezonuna hazır

UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girerek ülkemizin olduğu kadar dünyanın da en önemli kültür turizmi merkezleri arasında yer alan Cumalıkızık yeni yüzüyle turizm sezonuna hazır.
Sadece görsel olarak değil burada kendi ürettikleri ürünlerin satışını yapan 50 kadına da Yıldırım Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe müdürlükleri ile Yıldırım Halk Eğitim Merkezi’nin ortak çalışmasıyla gıda muhafaza ve reçel yapımı eğitimi verilmiş.

‘Gündelik Yaşama Son’ diye bir proje

Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı’nca hazırlanan, “Gündelik Yaşama Son” projesinin amacı; ilçede ikamet eden ve günübirlik kazanç sağlayarak yaşamını sürdüren Roman vatandaşlara istihdam sağlanması.
Aynı şekilde belirli dönemlerde ilçeye gelen mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının temel eğitimden geri kalmasını engellemek dolayısıyla da günübirlik kazanç sağlayarak değil düzenli gelir elde ederek yaşama alışmalarını sağlamak.
Son zamanlarda rastladığımız en başarılı proje diyebiliriz.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.