Hava Durumu

Kendi işinizin patronu olmak ister misiniz?

Yazının Giriş Tarihi: 25.07.2015 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.07.2015 07:59
Hani hayatınızın belirli zamanlarında yapmak istediğiniz iş imkanı karşınıza çıkar ama sermayeniz olmadığı için yapamazsınız ya…
İşte size o sermayeyi verebilecek kaçırılmaması gereken fırsat sunuluyor.
KOSGEB Girişimcilik Destek Programı tam size göre.
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı KOSGEB, açılımından da anlaşılacağı gibi küçük ve orta ölçekli işletmelere işlerini geliştirmeleri için hibe ve kredi destekleri veren önemli bir kurumdur.
Kuracağınız işyerinizin kuruluş giderleri makine, teçhizat ve işletme giderleri KOSGEB desteğiyle 30 bin TL hibe, 70 bin TL faizsiz kredi şeklinde destekleniyor.
Karacabey Belediyesi de ilçedeki girişimcilere imkan yaratmak için KOSGEB işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” başlatıyor.
Belediye binasında oluşturulan bölümde kabul edilmeye başlanılan başvuru süresi 28 Temmuz’da sona erecek.
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılacak kursiyerlere KOSGEB onaylı verilecek sertifikayı almaya hak kazananlar böylece hibe veya kredi alabilecekler.
Bu eğitimin sadece Karacabey’e özel bir fırsat olarak değerlendirmeyin.
Bu konuda KOSGEB’in internet adresinden edineceğiniz detaylı bilgiler sayesinde sizde yararlanabilirsiniz.
Vurgu yapmak istediğim mesele şudur;
Girişimciliğin yayılması, istihdamın artırılması ve ülke ekonomisini yükseltecek faaliyetlerin girişimci ruhuna sahip gençlere imkan tanıyan devlet teşvikinden herkesin yararlanabilecek olmasıdır.

Bir muhtardan daha fazlası

Mudanya’ya bağlı Osmangazi’ye sınır olan Mürsel Köyü, kentimizin eğitim alanında hem bugün hem de gelecek anlamında en şanslı mahallesidir.
Nitekim, aynı konumdaki pek çok mahallede eğitim sıkıntıları yaşanırken Mürsel’de hayırsever vatandaşların katkılarıyla tamamlanan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2012 yılından bu yana eğitim veriyor.
Kısa sürede üstün bir performans gösteren 24 derslikli lisede 515 öğrenci eğitim görüyor.

Tıp teknisyenliği, ortopedi ve hemşirelik bölümleriyle sağlık sektörüne personel yetiştiren okul, Avrupa Birliği’nce açılan 1024 katılım gösteren eğitim kurumu arasında hazırladığı projeyle birinci olma başarısını göstermiştir.
Proje kapsamında Mürsel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 45 öğrenci İspanya, Almanya ve İtalya’ya giderek buradaki sağlık kurumlarında staj yapmaya hak kazanmış oldu.
Mürsel Mahallesi’nin iki dönemdir muhtarlığını başarıyla sürdüren Hüseyin Çakır’ın şimdiki hedefi mahallesine üniversite kazandırmak.

Bu konuda belli bir mesafe de kateden Çakır, köyün tüzel kişiliğine ait 62 bin metrekare alanı vakıf üniversitesi yapmak üzere talip olan Balkan Sanayici ve İşadamları Derneği’ne (BALKANSİAD) devretti.
Gerekli tüm girişimlerini tamamlayan BALKANSİAD, üniversite inşaatına başlayabilmek için vakıf üniversiteleri yapımının onayına sunulduğu Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun oluru bekleniyor.
Velhasıl ilkokul mezunu Mürsel Köyü Muhtarı Hüseyin Çakır’ın köyünü eğitim vadisi haline getirme çabaları herkese örnek olmalıdır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.