Hava Durumu

Keles Kocayayla sizi çağırıyor

Yazının Giriş Tarihi: 08.05.2016 08:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.05.2016 08:33
Turizm sektöründe yeni bir trend haline gelen doğa turizmi için kentimizin dağ ilçeleri bu konuda ideal.
Tek eksiğimiz buraları yeterince tanıtıp pazarlayamamamız..
Mesela Keles Kocayayla.
Uludağ’ın eteklerinde 1050 rakımlı bu yaylanın, tabii güzelliklerinin yanında tarihi ve kültürel özelliklere sahip olduğunu biliyor muydunuz?
Kocayayla, Osmanlı’nın kuruluş yıllarında yazlık olarak kullanılırken, Orhan Gazi ve Nilüfer Hatun’un düğününe de ev sahipliği yapmış.
Şimdilerde ise bu mekan karavan ve kamp meraklıları için benzersiz bir yer haline geldi.
Uludağ manzarası ve tertemiz havasıyla tarihi yayla kampçıları ağırlıyor.
Çam ormanlarının arasında kamp yapmak isteyen vatandaşları burada 24 saat sıcak su dahil her şeyi ile eksiksiz bir altyapı bekliyor.
Kocayayla’yı karavancılar ve kampçılar için cazip kılan en önemli özellik, bütün bu hizmetlerin ve kamp alanının tamamen ücretsiz olmasıdır.
İsteyen vatandaşlar buraya gelip verilen bütün hizmetlerden ücretsiz faydalanarak rahat ve güvenli şekilde kamplarını yapabiliyor.
Ancak yöre halkının bu hususta bir ricası var.
Buraya gelenlerin alışverişlerini bölge esnafından yapması.
Kocayayla’nın, Bursa’nın ve Marmara Bölgesi’nin en büyük yaylası olduğunu belirten Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke, “Karavancılarla ve çadırcılarla sürekli istişare yaparak bu bölgeye gelmeleri konusunda çağrı yapıyoruz” diyor.
Sadece Keles değil Orhaneli, Büyükorhan gibi dağ ilçelerimizin arzu edilen turizm hareketliliğinin sağlanabilmesi dolayısıyla da kalkınabilmesi için bölgeye daha çok kişinin gelmesi ve tanıtımının yapılması yeterli olacaktır...

İnegöl’de caddeler çiçek açtı

Geçenlerde İnegöl’e gittiğimizde gördük ki, ilçenin ana caddelerine  dikilen çiçekler farklı bir güzellik katmış.
İnegöl Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’nce özellikle trafik ve insan yoğunluğunun fazla olduğu caddelerdeki yüksek aydınlatma direklerine, altgeçit ve köprülü kavşaklara modüler saksı yerleştirilerek kentin estetik bir görünüme sahip olması sağlanmış.

Kumla’da dönüşüm devam ediyor

Kumla, Kumla olalı böyle hizmet görmemiştir.
Büyükşehir Belediyesi’nin, geçtiğimiz yaz öncesi Kumla sahilinde başlattığı dönüşüm bir yıldır aralıksız sürüyor.
Sahil boyunca kanalizasyon, yağmur suyu giderleri, doğalgaz, elektrik hatlarının yeraltına alınması, yürüyüş yollarıyla plaj düzenleme çalışmaları sezon öncesine kadar bitmiş olacak.

Sözde değil özde dernek

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Mudanya Şubesi’nce Mudanya Devlet Hastanesi’ne ihtiyaç duyulan “dijital lensmetre” ve “otomatik akülü araba” bağışı yapılmış.
Dernek Başkanı Nuray Uzer ve dernek yöneticilerinin de katıldığı törende konuşan Başhekim Op. Dr. Cumhur Kara, alınan cihazlarla birlikte göz alanında ileri tetkik ve tedavilerin de yapılabileceği göz merkezi haline geldiklerini söylemiş.
Demek ki dernekler, kuruluş amaçlarını yerine getirdiklerinde insanlığa yararlı olabileceklerini Türkiye Yardım Sevenler Derneği Mudanya Şubesi örneğinde olduğu gibi göstermişlerdir.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.