Hava Durumu

Karanlık geceden aydınlık sabaha

Yazının Giriş Tarihi: 15.07.2017 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.07.2017 08:21

Senaryosu Pensilvanya'da yazılıp kurgulandıktan sonra ülkemizde vizyona sokulan korku filmi izledik bir yıl önce bu gece.
Hani insanın hayatından silmek istediği bazı yaşanmışlıklar vardır ya işte ben de 15 Temmuz gecesi ve sonrasında tanık olduğumuz olayları hatırlamak istemiyorum...
Hala inanamıyorum, bu milletin içinden yetişmiş askerlerin yine milletin olan topuyla, tüfeğiyle, tankıyla, uçağıyla, helikopteriyle sözde ülke yönetimini dizayn etmeye kalkışan vatan hainlerine halkın verdiği cevap, gelecek nesillere miras niteliğinde olmuştur.
İşte bu yüzden de unutmak istemiyorum...
Her karanlık gecenin aydınlık sabahı olmasını belki de hiç bu kadar istememişizdir.
Bu darbe gerişimi ülke tarihinde hiç de hak etmediğimiz izler bırakacak olsa da tesellimiz olacak beklentimiz şudur.
Türkiye'yi dünyanın gözü önünde utanç verici duruma düşürenlere mutlaka milletin vicdanlarını rahatlatacak bedel ödetilmesidir.
Belki bugün için işler karışık gibi görünse de her türlü entrikayı yaparak devletin içine sızmış hainlerden vatanı arındırmak kısa vadede olacak bir iş değil elbette...
Şükürler olsun ki, bir yıl öncesi yaşananlara dönüm baktığımızda gördüğümüz şudur:
Darbecilere karşı Türk milletinin dünyayı hayrete düşüren destan yazmasıdır.

Gemlik Belediyesi'nin vereceği yanıt merak konusu oldu

MHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, basın bildirisi göndermiş.
Açıklamada Gemlik Belediyesi'nce usulsüz kurulduğunu iddia ettiği GEMTAŞ adlı şirketin 'saadet şirketine' dönüştüğünü ortaya koyuyor.
Belediyelerin şirket kurabilmesi İçişleri Bakanlığı'nın iznine tabidir diyen Özcanbaz, böyle bir izin olmaksızın başka bir şirketin üzerinden hülle yapmak suretiyle oluşturulan GEMTAŞ adı verilen şirketin, saadet şirketine dönüştürülüşünü ise şöyle anlatıyor:
"Şirket için oluşturulan büro kirası, dekorasyonu, bilgisayar alımı, araç kiralanması ve ofis personeli için yaklaşık 150 bin lira harcanmıştır. Şirketin dört kişiden oluşan yönetim kurulu başkanı AK Parti Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Gülşen Uslu'nun şirketten aldığı brüt maaş 8 bin 253 lira. Yardımcıları ise aynı zamanda belediye başkan yardımcıları olan Vedat Büyükgölcügezli ile Ahmet Avcı'nın aylığı bin 780 liradır. Dört ismin sözde 'huzur hakkı' adı altında yıllık maaş külfeti Gemlik halkına 204 bin liradır"
Açıklama daha da uzun ama özeti budur.
Şimdi bakalım Gemlik Belediyesi bu duruma nasıl yanıt verecek.
Bekleyip göreceğiz.

Sloganına yakışan üniversite

"Yenilikçi devlet üniversitesi" sloganıyla kentimizde hizmet veren Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) meslek ve üniversite seçimlerini kolaylaştırmak amacıyla "BTÜ Tercih Günleri" kapsamında gençlere kapılarını açıyor.
BTÜ Mimar Sinan Yerleşkesi Öğrenci Merkezi fuaye alanında 17-21 Temmuz tarihleri ve 13:00-16:00 saatleri arasında bölüm öğretim üyeleri aday öğrencilerin merak ettiklerini yanıtlamak, doğru meslek ve bölüm seçimine katkıda bulunmak için danışmanlık yapacak.
Ayrıca adaylar, 17 stantta tüm bölümlerin akademisyenleri ile birebir görüşme fırsatı bulacak.
İşte, sloganına yakışan üniversite böyle olmalı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.