Hava Durumu

Karacabey ve MKP’nin geleceğini planlayacaklar

Yazının Giriş Tarihi: 15.12.2015 07:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.12.2015 07:27
AK Parti Milletvekili Av. Zekeriya Birkan, geçenlerde ziyaretimize geldiğinde anlattı.
Bilmeyenler için hatırlatalım.
Birkan, bir önceki dönem milletvekili Önder Matlı’nın üstlendiği Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerinden sorumlu vekil.
Bu iki ilçemizin geleceğine yönelik yöneticileriyle toplantı planlıyormuş.
Geniş kapsamlı yapılacak toplantının amacı;
İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu’nun geçeceği ilçenin gelecekteki şekillenmesine yönelik etkilerinin ve de özellikle tarım yapılan bölge olması nedeniyle yaşanılan sorunların giderilmesi noktasında bir eğilim planının hazırlanması.
Hatırladığımız kadarıyla bölgede bu denli kapsamlı bir planlama içeren toplantı ilk kez yapılıyor.
Nitekim, otoyolun geçeceği güzergahlarda her iki ilçenin de gelişimi adına oluşacak yapılanmanın bugünden planlanması düşüncesi mantıklı.
Belediye başkanları, kaymakam, ilçe başkanları, Ticaret Sanayi Odası, Ticaret Borsası, bürokratlar ile sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerini kapsayan toplantı ocak ayında yapılacak.
Milletvekili Zekeriya Birkan, iki ilçenin de ortak yanlarının olduğunu, sorunların çözümü noktasında alınacak kararların da ortak olabileceğinden düşüncesiyle yapılacak toplantıyı önemsediklerini aktardı.
Tarımın ön planda olacak toplantının her iki ilçenin de geleceğine yön vereceği kanısındayım.

***

“Karacabey’e 3 yıl için 109 milyon ”

Karacabey Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 mali yılı bütçesi sonrası ilçede gerçekleştirilecek yatırımların takipçisi olacak.
Yeni yılda Karacabey’in vizyonunu değiştireceklerini vurgulayan   Başkan Recep Altepe, sahil projesinden yollara, sosyal ve kültürel çalışmalardan spora, BUSKİ’nin içme suyu ve altyapı yatırımlarından kırsal kalkınmaya kadar her alanda 3 yıl içinde gerçekleşecek yatırımların maliyetinin 109 milyon TL olacağını belirtti.

***

Bükköy maden şehitleri anıldı

Altı yıl geçti ama sanki dün gibi…
10 Aralık 2009 tarihinde Mustafakemalpaşa Bükköy’deki kömür madeninde yaşanan grizu patlaması sonucu hayatını kaybeden 19 maden işçisi için Mevlid-i Şerif  okutularak anıldı.
Maden Şehitleri Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe, patlamada yakınlarını kaybeden aileler ve vatandaşlar katıldı.

***

Gemlikliler tabelalarını istiyor

Bursa’dan Gemlik’e giderken küçük sanayi sitesi yokuşunda şair Orhan Veli’nin, “Gemlik’e doğru denizi göreceksin sakın şaşırma” ifadesini yazan tabelanın başına gelen malum…
Son olarak Gemlik Belediyesi’nin tabelayı kaldırmasının ardından yerine yenisinin konmaması tepkilere neden olmuş olacak ki, Gemlikli bazı vatandaşlar başlattıkları kampanya ile tabelanın yerine konmasını istiyor.
“Gemlik’in Halleri” adlı grup, Orhan Veli’nin Gemlik ile ilgili yazdığı şiirin dizelerinde ifade ettiği yazılı tabelanın yeniden yerine konması için sosyal medya üzerinden çağrı yapmayı sürdürüyor.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.