Hava Durumu

Karacabey tarımda Türkiye’nin gururu

Yazının Giriş Tarihi: 09.01.2016 09:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.01.2016 09:13
Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası ile Karacabey Ticaret Borsası’nca ekonomiye can veren, değer katan işadamları için ödül töreni düzenlendi.
Bu önemli toplantı ne yazıktır ki, Türkiye’nin gündem yoğunluğunun gölgesinde kaldı. 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in yanı sıra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, BTSO Başkanı İbrahim Burkay ile Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz’ın da katıldığı bu önemli buluşmanın adresinin Karacabey olmasının nedeni vardı…
Bakan olduktan sonra ilk ziyareti bu ilçeye gerçekleştiren Bakan Çelik, konuşmasında Karacabey’de yapılan modern tarımdan övgüyle söz etti.
Ülkemizde tarımın son derece önemli olduğunun altını çizen Bakan Çelik’in şu sözleri önemliydi:
“Tarımdaki sorunları çözmedikçe diğer alanlardaki sorunların çözümü mümkün değil. Bursa tarih, turizm, sanayi şehri. Aynı zamanda da bir tarım şehri. Karacabey ve Bursa modern tarım uygulamalarıyla örnek bir ilçe ve kent. Sanayinin ve tarımın bütünleştiği bir yer burası”
Bakan Çelik, sözlerinin sonunda üreticiden sanayiciye kadar tüm sorunların tespiti ve çözümüyle ilgili ortak akıl çerçevesinde birlikte çalışacaklarına vurgu yaptı.
Tarım ve hayvancılık Karacabey’in vazgeçilmezi olduğuna göre Bakan Bey’in de ifade ettiği gibi kentimizin her alandaki zenginliğinin kıymetini bilmeliyiz.
Bu vesileyle başta Karacabey olmak üzere Bursa’ya kattıkları değerden dolayı ödül alan işadamlarımıza teşekkür ediyoruz.

Gemlikli CHP’liler tutuklu gazetecilere sahip çıktı


CHP Gemlik İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve gençlik kolları 10 Ocak Gazeteciler Günü münasebetiyle Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Müdürü Can Dündar ve aynı gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül’e toplu mektup gönderdiler.
“İfade özgürlüğünün en önemli unsurlarından olan basına yönelik böylesi bir baskı ortamında gazetecilerimiz çok zor günler geçiriyor” şeklinde içeriği vurgulanan mektuplar Gemlik PTT Müdürlüğü’nden gönderildi.

Süt üreticilerine  6 milyon TL destek


Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği, 2015 yılı içinde 2 bin üyesine 6 milyon lira süt ödemesi yapıldığını açıkladı.
Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, şu anda süte litre başına 9 kuruş, sıcak süte ise 3 kuruş destek verildiğini söyledi.
Son yıllarda büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde önemli bir potansiyele ulaşan Yenişehir’de birlik aracılığıyla alınan süt, yetiştiriciye ekonomik anlamda destek oluyor.

“Zeytin Dalı” umut oluyor


Mudanya Belediyesi, “Zeytin Dalı” adı verilen projesiyle sosyal belediyecilik alanında bir ilki gerçekleştirerek, ihtiyaç sahipleri ve engelli vatandaşlara umut olmayı sürdürüyor.
Ev temizliğinden, kişisel bakımlara, gıda ve giyecek yardımlarından, sağlık hizmetlerine kadar pek çok alanda yardım elini uzatan Zeytin Dalı ekibi, 2015 yılı içerisinde 2 bin 100 aileyi ziyaret etmiş.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.