Hava Durumu

Karacabey'in turizm kenti olması için tek eksiği...

Yazının Giriş Tarihi: 22.05.2017 07:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.05.2017 07:07

Aslında tarım kenti kimliği Karacabey'e çok uygun.
Nitekim kentimizde en fazla tarım arazisine sahip ilçemiz olduğu gibi nüfusunun yüzde 80'inin geçimini topraktan sağladığı ilçemizdir Karacabey.
Ayrıca bu bölgede üretilip yine burada işlenen pek çok ürün dünyanın değişik ülkelerine buradan gidiyor.
Son yıllarda, ilçenin kendine münhasır özellikli coğrafyasının keşfedilmeyi beklediğini görüyoruz.
Mesela Karacabey'de deniz olduğunu pek çoğumuz bilmeyiz.
Halbuki Karacabey Boğazı, ıhlamur, defne, kestane ve çam ormanlarının yeşiliyle denizin mavisinin buluştuğu kilometrelerce uzunluğundaki plaj ve kumsala sahip.
Ayrıca Türkiye'nin tek ayı barınağı ve tek leylek köyü, Kuş Cenneti, dünyada benzeri çok az olan longoz ormanlarına ev sahipliği yapıyor.
Bünyesinde bu kadar çok zenginliği barındıran Karacabey'in turizm kenti olması için bence tek bir eksikliği var...
O da, tanıtılamayışıdır.

Adım adım Bursa'yı keşfediyorlar

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı'nın 'Büyükşehir ile Adım Adım Bursa' projesine katılan doğaseverlerinin keşif turu bu kez de longoz ormanları olmuş.
100 kadar doğaseverin araçlarla Karacabey Boğazköy'e gelmesiyle başlayan keşif turu,6 kilometrelik bir yürüyüşün ardından longoz ormanına giriş yapmasıyla sürdürülmüş.
Bol bol fotoğraf çekip longozu keşfeden doğaseverler akşam yine aynı şekilde kente dönmüşler.
Siz de yaşadığınız kentin doğal güzelliklerini gidip yerinde keşfetmek istiyorsanız işte kaçırmamanız gereken bir fırsat.

Çiftlere evlilik öncesi eğitim veriliyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca uygulanmakta olan Aile Eğitim Programı kapsamında ilimizde şimdi de Gürsu Belediyesi işbirliğinde Gürsulu çiftlere evlilik öncesi eğitim verilmeye başlanmış.
Sağlıklı, mutlu ailelerin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlayan evlilik öncesi eğitim programına çiftlerin ilgisi bir hayli yoğun olurken bazı televizyon kanallarında yayımlanan evlilik programları ise tam tersi tepki görmeye devam ediyor.

Robotlar Bursa'da yarışacak

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), "Yenilikçi Devlet Üniversitesi" sloganıyla çalışmalarını sürdürürken düzenlediği farklı çalışmalarla kent gündeminde farkındalık yaratmaya devam ediyor.
Bu kapsamda, BTÜ Robot Teknolojileri ve Akıllı Sistemler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen Robot Yarışması, ülke genelinden 100'ü aşkın takımın katılımıyla yarın üniversitenin Yıldırım Yerleşkesi'nde 10:30'da gerçekleştirilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.