Hava Durumu

Karacabey’in leyleklerle gelecek 24 milyonluk turizm hedefi

Yazının Giriş Tarihi: 28.05.2016 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.05.2016 07:30
Karacabey dendiğinde aklımıza ilk olarak soğan ve domates gelirdi.
Geçmiş yıllarda Türkiye’nin soğan ihtiyacının yüzde 90’ının karşılandığı ilçede bu durum tohum tekniklerinin gelişmesiyle yüzde bir dolayında gerilemiştir.
“Karacabey dendiğinde akla soğan gelsin istemiyoruz” diyen Belediye Başkanı Ali Özkan, bu algıyı artık nostaljide bırakıp ilçenin gün yüzüne çıkmamış tarihi ve turistlik bölgelerini ön plana çıkararak Karacabey’e farklı bir vizyon kazandırmanın çabasında.
İlçenin her yönüyle gelişip kalkınması hedefiyle tarım-teknoloji ve turizmi kapsayan 3T formülünden biri de Leylek Master Planı’dır.
Başkan Özkan’ın turizm açısından önem taşıyan hedef projelerinden olan Avrupa Leylek Köyleri Birliği ağına Türkiye’den seçilen Eskikaraağaç Mahallesi’ne ilişkin hazırlanan leylek master planı çalışmalarını paylaştığı toplantıda dün bir araya geldik.
Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, başkan yardımcıları, Prof. Dr. İsmet Arıcı, Karaağaç Mahallesi Muhtarı Rıdvan Çetin de toplantıya katılanlar arasındaydı.
Karacabey Belediyesi, ilçenin değerlerinin ülkemiz ve dünya çapında öne çıkarılması hedefiyle Avrupa’nın 11’inci, Türkiye’nin tek leylek köyü Eskikaraağaç Mahallesi’ne her yıl misafir olan leyleklere burada kaldığı süre içinde yaşam alanları oluştururken leylek bilincini yaymak adına da bu önemli planı hayata geçirmiş.
Aynı zamanda bu kuş türünün dünyadaki doğa tutkunları içinde simge olması nedeniyle leylek köyü avantajının iyi kullanılıp AB fonlarından tanıtım desteği alınarak bölgede doğal bir turizm destinasyonu oluşturulmak isteniyor.
Planın hayata geçirilmesi demek sadece leylekler için değil ilçenin kalkınması ve doğal kaynakların korunması açısından da önemli olduğu unutulmamalıdır.
Toplantının amacı her ne kadar leylek master planının tanıtımı olmuş olsa da gazetecileri karşısında gören Başkan Özkan, fırsatı değerlendirmek için olsa gerek Karacabey’in henüz keşfedilmemiş özelliklerini anlatırken bir tanıtım filmi izlettirdi.
Yeniköy Boğazı’ndan longoz ve ıhlamur ormanlarına, Atatürk Parkı’ndan Ulubatlı Hasan’a, Kuş Cenneti’nden Ayı Barınağı’na kadar Karacabey değerlerine ilişkin başkanın aktardıklarını daha sonraki yazılarımızda paylaşacağım.
Velhasıl; Karacabey’in değerleriyle birlikte markalaştırılması ve sadece turizm alanında üç yılda 32 bin turist ve 24 milyon TL ek gelir elde edilmesinin planlanması önemli bir hedeftir.

Bu festival kaçmaz

Leylekler tüm kültürlerde baharın simgesi olarak bilinen göçmen kuşlardır.
Hatta uçan bir leylek gören birinin yılın geri kalanını gezerek geçireceği inancı vardır halk arasında.
Siz de leyleği uçarken görüp yılı gezerek geçirmek isterseniz 4-5 Haziran’da Eskikaraağaç Mahallesi’nde 12’ncisi düzenlenecek Uluslararası Leylek Festivali’ni kaçırmayın derim.

Bu da folklor şenliği

Eğitim öğretim yılının sonuna yaklaştığımız şu günlerde eğitim kurumlarınca düzenlenen kültürel etkinlikler tüm hızıyla sürüyor.
Bu etkinliklerden biri de Kestel Belediyesi ile Yeni Mahalle İlkokulu’nca düzenlenen folklor şenliğiydi.
İlçe protokolünün yanı sıra velilerin de katıldığı şenlikte öğrencilerin ülkemizin her bir yöresine özgü hazırladıkları folklor gösterileri beğeniyle izlenmiş.

Başkandan dolandırıcılık uyarısı

Tüm uyarılara rağmen cep telefonuyla aramak suretiyle vatandaşları dolandıran şebeke yeni bir yöntem geliştirdi.
Kendilerini belediye başkanı ya da yardımcısı tanıtıp telefonla aradıkları vatandaşlardan para     istiyorlar.
Son olarak İnegöl’de yaşanan dolandırıcılık hadisesi üzerine İnegöl Belediyesi bu konuda vatandaşları uyarmış.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, adını kullanarak telefonla para talebinde bulunanlara itibar edilmemesi uyarısında bulunmuş.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.