Hava Durumu

Karacabey'e çağrılan ruh geldi!

Yazının Giriş Tarihi: 09.10.2016 04:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.10.2016 04:57
O lanet olası kara gecenin ardından Türkiye’de çok şeyler değişti.
Hatta devlet kurumları yeniden dizayn edilmeye çalışılıyor.
En önemlisi de aramızdaki hainlerin devletin birlik ve bütünlüğünü bozmaya yönelik planlarına karşı “Mevzu vatansa gerisi teferruattır” diyen halk direnişi dünyaya önemli bir de mesaj vermiştir.
Bu hareket bile geçmişte atalarımızın vatanı uğruna canlarıyla ödediği bedelin hiçbir şekilde unutulmadığını göstermiştir.
Hele ki, her fırsatta ülke üzerinden birbirlerini sert sözler kullanarak suçlayan iktidar ve muhalefet partisi liderlerinin Yenikapı mitingindeki ahengi gelecek adına ışık olmuştur.
Nitekim de ‘Yenikapı ruhu’ ifadesiyle üç partinin genel başkanlarının bir araya gelmesiyle oluşan tablo tabana da yansımıştır.
Buna bir örnek de Karacabey’dir…
AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Murat Erol ve yönetim kurulu üyeleri muhalefet partileri CHP ve MHP ilçe yönetimlerini Karacabey üzerindeki hizmetler konusunda bilgilendirme amaçlı ziyaret etmişler.
İlçe siyasetinde pek de alışılagelmemiş bu davranış halk tarafından da karşılık bulmuş.
Memnunluk verici bu tablonun fotoğrafta kalmamasını isteyen Karacabeyliler, ilçe adına karar verici siyasi iradenin bundan böyle el ele verip paylaşımcı ve samimi yaklaşımlarla hareket edilmesi çağrısını biz de “Yenikapı ruhu Karacabey’e geldi” şeklinde yorumladık.
Bu küçük bir dokunuş bile meyvesini vermiş olacak ki, önceki gün yapılan belediye meclis toplantısında alınan kararlar ilk kez tüm parti temsilcilerinin oybirliğiyle karara bağlanmış.
Aslında bu samimiyeti her zaman göstermesi gereken siyasetçiler şunu unutuyorlar.
Nereden nereye, nasıl getirildikleri…

Hafif raylı sistem başka bahara

Büyükşehir Belediyesi’nin İnegöl’e yapacağını daha önce taahhütüt ettiği ilçe terminalinden şehir merkezine kadar uzanacak hafif raylı sistemi projesi başka bahara ertelenmiş.
Belediye çalışmaları hakkında basına açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a bu konu sorulması üzerine şu yanıtı vermiş;
“Biz belediye olarak raylı sistem güzergah çalışmalarını hazırlayıp Büyükşehir’e sunmuştuk. Ama 2017 yatırım programına alınmadı”
Bu cevap, hafif raylı sistemin başka bahara kaldığını gösteriyor.

Ödülü almayı hak eden proje

Mustafakemalpaşa Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği’nce gerçekleştirilen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri yarışmasında, ‘Uğur Böceği Kültür Merkezi’ projesiyle birincilik ödülüne layık görülmüş.
Belediye bünyesinde yedi yıldır vatandaşlara pek çok branşta mesleki ve kültürel eğitim kursları vererek sosyal hayata güç katan bu proje sayesinde binlerce kişinin özellikle de bayanların kendi yeteneğini keşfetmesine öncülük etmiştir.
Bu vesileyle biz de Belediye Başkanı Sadi Kurtulan nezdinde emeği geçenleri kutluyoruz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.