Hava Durumu

Karacabey çağ atlayacak

Yazının Giriş Tarihi: 16.11.2015 07:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.11.2015 07:09
Karacabey ilçesi sınırları içinde kurulmasında karar kılınan Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi (TEKNOSAB) projesi şimdiden bölgeye müthiş bir akım yaratmış durumda.
Ayrıca İstanbul-Bursa-İzmir Otobanı’nın bu güzergahtan geçmesinin sunacağı avantajlarla Karacabey önemli bir noktaya gelecektir.
TEKNOSAB’ın kurulacağı bölgedeki arazilerin daha şimdiden birkaç kez el değiştirdiğini duyuyoruz.
Eskiden İstanbul için taşı toprağı altın benzetmesi yapılırdı.
Bu deyim şimdilerde her köşesindeki arazilerin değerinin katlandığı kentimiz için geçerli hale gelmiştir.
Nitekim Bursa’nın dünyada en hızlı büyüyen dördüncü il olması gelişmeyi algılayabilmemiz açısından önemli bir sonuçtur.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, katıldığı TEKNOSAB Mütevelli Heyeti Toplantısı ardından konuya ilişkin Karacabey özelinde yaptığı açıklamaları üst satırlarda vurgulamak istediğimiz gelişmelerle örtüşüyor.
Karacabey’in gelecekte Güney Marmara’nın parlayan yıldızı olacağını söyleyen Başkan Özkan’ın şu sözleri önemli. 
“TEKNOSAB Projesi sayesinde, ilçemize gelecek teknolojik yatırımların yanı sıra o yörelerde işyerlerine yakın konut alanlarıyla birlikte uydu kentler oluşturulacak. Karacabey’deki nüfus yoğunluğu, ticari hayat artacak en üst seviyeye çıkacak yeni istihdam imkanlarında artış oluşacaktır”
Hiç şüphe yok ki, Başkan Özkan’ın bölge insanını heyecanlandıran bu sözlerine istinaden önem arz eden bir husus da, planlamanın iyi yapılıp verimli tarım alanlarının mümkün olduğunca korunup kollanmasıdır.
Unutmamalıyız ki, dünyada üretimi yapılamayan tek şey topraktır.

***

Aydın girişimlere başladı

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyol projesi kapsamında Yalova Altınova’dan Orhangazi’ye geçişi sağlayan Samanlı Tüneli’nin isminin Orhangazi Tüneli olarak düzenlenmesi isteniyordu.
Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası’nın önderliğinde başlatılan tünele Orhangazi ismi verilmesi çağrısına AK Parti Milletvekili İsmail Aydın’da girişimlerde bulunarak meclisin açılmasıyla konu Ulaştırma Bakanlığı’na sunulacak.

***

Tersine göç  dalgası olur mu?

Karacabey’in Bursa yolu güzergahındaki çok sayıdaki ova köylerinden gençlerin iş bulma umuduyla şehre göç etmesiyle buralarda 50 yaş üzerinde az sayıda insan yaşamlarını sürdürmektedir.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nca geliştirilen TEKNOSAB projesinin hayata geçmesi halinde eminim ki, bu yerleşim bölgelerine tersine göç dalgası başlayacaktır.

***

Eğitim gönüllüsü bir belediye

İnegöl Belediyesi, yine bir sosyal sorumluluk projesine daha imza atarak İşletme Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine her sabah çorba ikramında bulunuyor.
“Bizim için belki küçük, ancak öğrencilerimiz için önemli olan bardakta çorba ve kıtır ekmek ikramımızın ilgi görmesi doğru bir iş yaptığımızın kanıtıdır”diyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, amaçlarının eğitim gönüllüsü örnek bir belediye olmak olduğunu söylemiş.
İnegöl Belediyesi hayata dair sosyal projeleriyle bence her zaman öncü bir belediye olmayı başarmıştır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.