Hava Durumu

Karacabey Belediyespor nasıl profesyonel oldu

Yazının Giriş Tarihi: 19.05.2016 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.05.2016 07:54
Her zaman dile getiriyoruz.
Spor kulüplerinin ayakta durabilmesi dolayısıyla başarılı olabilmesi yerel yönetimlerin destekleriyle orantılı olduğunu.
Bunun en güzel örneği Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin kentin ortak paydaşı olan Bursaspor Kulübü’ne kazandırdığı yeni stat ve desteklerdir.
Çünkü takımın başarılı olması şehrin tanınırlığına katkı sağlamaktadır.
Ama bunu spor branşları arasında futbolla sınırlamakda pek doğru olmasa da şu da bir gerçektir ki, dünyada kitleleri peşinden koşturan futbol oyunudur.
İşte bu bilince ulaşmış olan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, bu konuda önemli bir hamle yaptı.
Bu sezon Süper Amatör Küme’de şampiyon olarak Bölgesel Amatör Ligi’ne (BAL) yükselmesinde ilçesindeki futbol potansiyelini görerek buna kayıtsız kalmayan Belediye Başkanı Özkan, Spor Toto 3. Lig’de mücadele eden Bursa Nilüferspor AŞ’nin isim ve temsil hakkını devraldı.
Diğer bir deyişle satın aldı.
Bu şu demek oluyor.
Ender rastlanan bu durum da Karacabey Belediyespor ismiyle gelecek sezon profesyonel lig olan 3. Lig’de mücadele edecek.
Karacabey Belediyesi’nin bu işte en büyük kazancı kasasından bir kuruş paranın çıkmaması olmuştur.
Satışın ticari amaçlı olması nedeniyle Bursa Nilüfer AŞ’ye ödenen para Karacabey’de ticaret yapan işadamlarınca karşılanmış.
23 yıl önce mücadele ettiği profesyonel lige satın aldığı devir hakkıyla dönen Karacabey, gelecek sezon için yeniden bir takım kurmak zorunda.
Bunun için çalışmalara başladıklarını belirten Belediye Başkanı Özkan, takımın maçlarının oynanacağı ilçe stadının da Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle yenilenmeye başlandığını söyledi.
Biz de Karacabeyspor’a 3. Lig’de başarılar diliyoruz.

450 kişi doğada yürüdü

İnegöl Belediyesi’nce organize edilen 5. Geleneksel Doğa Yürüyüşü’ne 450 kişi katıldı.
Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüş 22 kilometrelik güzergahta yapılmış.
Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit’in de vatandaşlarla katıldığı doğa yürüyüşü aynı zamanda ilçenin doğal güzelliklerinin paylaşılması adına önemli olmuştur.

Müzeler şehri İnegöl

Kaplıcası, köftesi, ve mobilyasıyla bilinen İnegöl, müzeleriyle de müze şehri olmaya aday.
18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası dolayısıyla, İnegöl’ün ülkemizde ilk olma özelliğine sahip Mobilya Ağaç Sanayi Müzesi ile Kent Müzesi’nin tanıtımı yapılıyor.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2015 yılında ilçedeki her iki müzeyi de 45 bin 675 kişinin ziyaret ettiğini belirtiyor.

MHP İznik ve Kestel’de tepki istifası

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kestel ve İznik ilçe yönetimi il ve üç ilçe yönetimlerinin görevden alınmaları ve yerlerine yapılan atamalara tepki olarak toplu şekilde istifa etti.MHP İznik ilçe yönetiminin önceki gece yaptığı yönetim kurulu toplantısında oybirliği kararıyla ilçe yönetimi, kadın ve gençlik kolları istifa ettiklerini açıkladılar.
Dünde MHP Kestel İlçe Yönetim Kurulu, genel merkezin son günlerde yaptığı görevden almalarına ve de değişimden yana oldukları yönünde oybirliğiyle istifa kararı aldıkları belirtildi.
MHP’deki istifaların yarın diğer ilçelerde de geleceği yönünde.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.