Hava Durumu

Karacabey Belediyesi akıllanıyor!

Yazının Giriş Tarihi: 19.01.2017 04:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.01.2017 04:42

Dünyada teknoloji o kadar çok hızlı gelişim gösteriyor ki yetişmek mümkün değil.
Her gün farklı gelişmelerin orta çıkarıldığı teknolojik dünyamızda artık herkes akıllı sistemin bir parçası haline gelmiş durumda.
En basit örneği kullandığımız cep telefonlarımız.
Adeta dünyayı cebimizde taşıyoruz.
Hal böyle olunca kamu kurum ve kuruluşları da sisteme ayak uydurmak, hizmet kalitesini yükseltmek, vatandaşın günlük yaşamını kolaylaştırmak adına teknolojinin nimetlerini kullanarak kendini yeniliyor.
Karacabey Belediyesi de pek çok belediyece kullanılan ve etkileşimli olarak elektronik ortamda, tüm belediyecilik hizmetlerini içeren çağdaş belediyeciliğin olmazsa olmazı Akıllı Kent Otomasyon Sistemi'ne geçme kararı almış.
Kısa adı (AKOS) olan sistemin ne işe yaradığını bilmeyenler için kısa bir bilgilendirme yapayım.
Akıllı Kent Otomasyon Sistemi, Türkiye'nin en gelişmiş modern kent bilgi sistemi yazılımlarını içinde barındıran bilgilere internet ortamından kolay ve rahatça erişilebilen adı üzerinde bir sistemdir.
Vatandaşın böylece belediyeye gitmeden internet ortamından isteklerini mevcut ve potansiyel sorunlarını zamanında ve yerinde tespit edip bürokrasiyi azaltarak çözümlerin üretiminde halkın da katılımını sağlayan, şeffaf, katılımcı, üretken çağdaş belediyeciliğin öne çıkarılmasıdır.
Ayrıca sistem sayesinde yaşadığınız çevrenizde gelişen en güncel bilgiye ulaşıp üstün kaliteli hizmetin de sunulmasıdır.
Karacabeylilerin, Akıllı Kent Otomasyon Sistemi'nin ne kadar faydalı bir hizmet olduğunu anlayabilmeleri için yapacakları şey, teknolojiyi kullanmalarıdır.

Gemlik'e doğalgaz geldi

Kentimizin en önemli tatil bölgelerinden biri olan Kumla'da hayaller gerçek oluyor.
Ne zaman geleceği yılan hikayesine dönen hatta bu yönde muhalefetçe mizahlar yapılan doğalgaz için nihayet kazma vuruldu.
Kumla Mahallesi Muhtarı Abdullah Satı'nın Facebook üzerinden paylaştığı bilgi ve fotoğraflardan da anlaşıldığı üzere, doğalgaz çalışmalarına başlanmış.
Bu durumda Kumlalılar, bu yaz doğalgazla tanışacak, gelecek kış aylarında da kullanabilecek demektir.

Bir bot, bir mont kampanyası

AK Parti Orhangazi İlçe Kadın Kolları, yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için '1 bot 1 mont' adını verdikleri kampanya düzenlemişler.
AK Parti Orhangazi İlçe Kadın Kolları Başkanı Nesrin Yurdakul, kampanya dahilinde ihtiyaç sahibi 35 çocuğa bot ve mont temini yaparak kendilerine ulaştırdıklarını belirtiyor.
Siyasi oluşumların sadece parti menfaati olmadığının en güzel örneğini ortaya koyan AK Parti Orhangazi İlçe Kadın Kolları'nı biz de kutluyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.