Hava Durumu

Karaca, Osmangazi’de emaneti geri aldı

Yazının Giriş Tarihi: 07.12.2015 07:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2015 07:25
Dün gerçekleşen CHP Osmangazi İlçe Olağan Kongresi, aynı zamanda 17 ilçeyi kapsayan sürecin finali niteliğindeydi.
Bir gün öncesine kadar dört ismin ilçe başkanlığı için aday olduğu dünkü kongreye gidince öğrendik Aydın Keleşoğlu ve Recep Tek’in adaylıktan çekildiklerini.
Zaten fovari durumdaki iki isim olan Recep Çohan ve İsmet Karaca’ydı.
Hatırlanacağı gibi Karaca, Osmangazi ilçe başkanıyken milletvekili aday adayı olunca bu görevinden ayrılmış yerine ise Recep Çohan atanmıştı.
Dünkü kongre bir nevi Karaca emaneti geri istiyor, Çohan da, atamayla geldiği bu görevi bu kez seçilerek sürdürmek istiyordu.
Mevcut beş milletvekilinin de katıldığı kongrede hiç şüphe yok ki, eski Milletvekili Turan Tayan’ın “Dost acı söyler” diyerek başladığı konuşmasında CHP’nin Bursa’da niçin iki ilçe dışında seçim kazanamayışının gerekçelerine vurgu yaptığı konuşma damgasını vurmuştur.
Osmangazi Belediyesi’ni kazanmadan büyükşehir kazanılamaz diyen Tayan, 2019 seçimleri hedefinin de bu yönde olması gerektiğini söyledi.
Partililerin önseçim sandıklarına gösterdiği ilgiyi seçim sandıklarında göstermeyişine de dem vuran Tayan’ın bir bilen olarak sarf ettiği bu sözleri genel kurul delegelerince uzun süre alkışlandı.
13:00’te başlayan kongre, biz salondan ayrılırken saat 18:00 olmasına rağmen oy kullanma işlemi devam ediyordu.
Nihai sonuçları medyaya gelince öğrendik.
Osmangazi İlçe Başkanlığı’nın 400 delegesinden 369’unun oy kullandığı kongre sonuçlarına göre İsmet Karaca 203, Recep Çohan ise 166 oyda kaldı.
Dört oyun da geçersiz sayıldığı kongrenin galibi olan İsmet Karaca, 7 Haziran seçimleri öncesinde bıraktığı Osmangazi İlçe Başkanlığı görevini böylece geri almış oldu.

***

Marmarabirlik alımlara devam ediyor

Marmarabirlik Orhangazi Kooperatifi, üreticiden zeytin alımlarına devam ediyor.
Kooperatif bir ay içinde bin 750 ton zeytin alımına ulaşırken, zeytinciye ise iki taksit halinde 3 milyon 461 bin TL ödeme yapıldı.
Hava şartları elverişli olduğu sürece alımların devam edeceği açıklaması yapıldı.

***

Belediyeden kamu binalarına bakım desteği

Gürsu Belediyesi, ilçedeki kamu kurum binalarının bakım ve onarımına destek olarak, ilçe halkının daha konforlu hizmet almasını sağlıyor.
İlçe halkının sağlık alanındaki ihtiyacına önemli katkı sağlayan Yenidoğan Aile Sağlığı Merkezi, Gürsu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından boyanarak, bakımsız görüntüsünden kurtarıldı.

***

CHP Karacabey’de Tanrıverdi Kestel’de Atlı dönemi

Cumhuriyet Halk Partisi Karacabey İlçe Örgütü, yeni başkanını seçti.
CHP İlçe Başkanlığı’nı dört yıldır sürdüren Gönül Avil’in aday olmadığı önceki günkü kongreye tek listeyle giren Murat Tanrıverdi CHP’nin Karacabey’de yeni ilçe başkanı seçildi.
Dün yapılan bir diğer kongresi ise CHP Kestel İlçe Olağan Kongresi’ydi.
Mevcut Başkan Yıldıray Atlı’nın tek listeyle girip güven tazelediği kongre aynı zamanda CHP ilçe kongreleri sürecinin sonuncusuydu.


 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.