Hava Durumu

Kadınların kalkınma seferberliği...

Yazının Giriş Tarihi: 06.03.2015 07:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.03.2015 07:06
Bursa’nın kadın ve aile sorunlarının çözümüyle ilgili işlerden sorumlu vali yardımcısı olduğunu öncelikle hatırlatmak istiyorum.
Bilindiği üzere Cumalıkızık Kadınları Dayanışma Derneği öncülüğünde başlayıp Saitabat Kadınları Dayanışma Derneği ile ivme kazanan bayanların Bursa merkez ve ilçelerinde örgütlenmeleri zaman içinde 26 kadın derneğinin kurulmasına kadar geldi.
Kadınların, özellikle de yöresel manada ürettikleri ürünleri satarak ev ekonomilerine destek olma çabalarının kısa sürede başarıya ulaştığını görüyoruz.
Önceleri eşlerinin bu tür dernek faaliyetlerinde çalışmasına karşı çıksalar da kazanılan paranın devamlılık arz etmesi bu tutumlarından vazgeçip destek olmaya dönüşmüştür.
Geçenlerde kadın ve aile sorunlarının çözümüyle ilgili işlerden sorumlu Vali Yardımcısı Ergun Güngör, eşi Güler Güngör, Üreten Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Sermin Cakalıoğlu ve Bursa Valiliği Eşitlik Birimi Sorumlusu Füsun Serim kadın derneklerinin sorunlarını yerinde incelemek üzere Orhangazi’nin Örnek ve Paşapınar mahallelerindeki kadın derneklerine ziyarette bulunmuşlar.
Heyete burada Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan eşlik etmiş.
Örnek Mahallesi Muhtarı Esra Özcan ile Paşapınar Mahallesi Muhtarı Nuran Dursun aynı zamanda mahallelerinin kadın dayanışma derneklerinin başkanlıklarını da yapıyorlar.
Hem muhtar hem dernek başkanlığını başarıyla sürdüren Esra Özcan ve Nuran Dursun, Vali Yardımcısı Ergun Güngör’den ürettikleri ürünleri satmakta yaşadıkları zorlukların aşılması ve daha iyi şartlarda üretim yapmak adına destek istemişler.
Vali Yardımcısı Ergun Güngör, her iki dernek başkanının taleplerinin yerine getirilmesi için çalışma yapılması yönünde talimat vermiş.
Buradan çıkan sonuç şudur:
Demek ki, üreten her kim olursa olsun karşılığını bulmaktadır.
İşte bu yüzden, kadın dayanışma derneklerinin sayısı artmalıdır.
Nitekim, Üreten Kadın Dernekleri Federasyonu’nun kurulduğu kentimizde kadın ve aile sorunlarının çözümüyle ilgili işlerden sorumlu Valilik nezdinde birimin de faal olması bayanlarca değerlendirilmesi gereken bir durumdur.

CHP’DE BAYAN ADAY FARKI

AK Partisi’nin 235 milletvekili aday adayı sayısının yarısı kadar olmayan CHP’nin 72 aday adayı arasında bayanların öne çıktığı bir gerçek.
Bunun birkaç sebebi var…
Mesela bayanlara diğer partilere göre CHP’de siyaset yapma fırsatının daha fazla sunulmasıdır.
CHP’li bayanların da zaten milletvekili adayı olmak adına verdikleri mücadele de bunu gösteriyor.
Dün konuklarımız arasında eşi ile birlikte gelen CHP milletvekili aday adayı Bilgin Asa da vardı.
Asa soy ismi Bursa’da bilindik bir isim. 
Nitekim, eşi gibi eczacı olan Cevat Asa, pek çok sosyal faaliyetlerin içinde yer almaktadır ve aynı zamanda Osmangazi Belediyesi meclis üyesidir.
Bilgin Asa, Silivri’de, Gezi’de, meslek odaları eylemlerinde ve partisinin çalışmalarında eşiyle birlikte dikkatimizi çeken isimlerden biridir.
Bilgin Asa’nın bence şu ana kadar görüştüğümüz bayan aday adayları arasında iki farklı yanı var.
Birincisi mesleğinin gereği sağlık sektörü içinde olması dolayısıyla insanlarla doğrudan iletişim kurabiliyor olması.
Diğeri ise Bursa doğumlu olmasıdır.
Adaylık için elbette Bursa doğumlu olmak kıstas değilse de Bursalı olmanın da ayrıcalık olduğunu düşünüyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.