Hava Durumu

Kadın girişimciler Karacabey’de toplandı

Yazının Giriş Tarihi: 24.06.2015 08:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.06.2015 08:26
Biliyor musunuz bilmiyorum ama Bursa’da 277 kadın girişimcinin bir araya geldiği Bursa Kadın Girişimciler Kurulu var.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde faaliyet gösteren TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) her ay bir ilçede toplanarak bölgenin sorunlarını tartışıyorlar.
Kurulun bu ayki toplantısının adresi Karacabey’di.
Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir’in başkanlığında Atatürk Kültür Parkı’ndaki toplantıya Bursa ve ilçelerindeki kadın girişimciler kurulu üyeleri katıldı.
Toplantıda bugüne kadar gerçekleşen projeler üzerinde tartışılmasının ardından yapılması planlanan Bursa Kadın Girişimci Merkezi hakkında bilgiler paylaşıldı.
Kentimizde kurulması planlanan merkezin, kadın girişimciler için oluşturulacak bir iş girişim merkezi olmasının yanında,  kadın girişimcilere işletmelerinin kuruluş ve gelişim aşamasında destek vererek Bursa ve bölgesine ekonomik fırsat, istihdam ve zenginlik yaratmak amaçlanıyor.
Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir, her ay farklı bir ilçede meclis toplantılarını yapmalarının o ilçedeki üyelerini daha yakından tanıyıp iç içe olmanın kendilerine farklı bir enerji verdiğini söylüyor.
Kadınların kendi ayakları üzerinde durabilmesini cesaretlendirebilmek, kadın girişimcilerin finansman erişiminin kolaylaştırılması yönündeki çabaları Bursa Kadın Girişimciler Kurulu’nun amacını kavramak açısından önemli olacağını düşünüyorum.

Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesi

Şu sıralar Gürsu adı geçtiğinde hemen aklımıza merhum eski Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız geliyor.
Eminim ki, tanıyanlar Yıldız gibi bir dostu yitirmenin boşluğunu yüreklerinde hissediyorlardır.
Başkan Yıldız’la yaptığımız televizyon programlarında hep şunu çok arzuladığını söylerdi.
‘Yerini belediyenin, inşaatının İMC usulü ilçe halkının destekleriyle yapılacak bir hastaneyi Gürsu’ya kazandırmak.’
Önceki gün Gürsu’ya gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Cüneyt Yıldız’ın ilçesine yapılmasını arzuladığı hastanenin müjdesini verdi.
Hem de Cüneyt Yıldız’ın isminin verileceği hastanenin, ölüm yıldönümüne kadar yapımının tamamlanarak faaliyete geçecek olması olaya ayrı bir anlam kazandıracaktır.

Emsal olacak bir hukuk mücadelesi

Karacabey Arız Mahallesi’nde 412 dönümlük mera arazisi Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından özel bir firmaya kiraya verilmişti.
Bu duruma karşı çıkarak yetkililerle yaptıkları görüşmelerden netice alamayan mahalle halkı tepkilerini göstermek için yol kapatma eylemi yaparak gündeme gelmişlerdi.
Mücadelelerini daha sonra yargıda arama yoluna giden mahalle halkı bir yıl önce başlattıkları hukuk mücadelesini kazandı.
Arız Mahalle Muhtarı Ali İhsan Kardeş, gönderdiği mailinde mahkemenin lehine verdikleri bu kararın diğer kırsal mahallelere de emsal teşkil edecek hukuk mücadelesi sergilediklerini belirtiyor.
Demek ki, hakkını yaşa dışı eylemlerle değil adalet yöntemiyle aramanın karşılığı işte budur.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.