Hava Durumu

İznik turizm bölgesi olmalıdır

Yazının Giriş Tarihi: 30.12.2014 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.12.2014 08:05
Zannediyorum ki İznik, son zamanlarda en çok ismi gündeme gelen ilçelerimizden biri.
Daha önceki yıllara şöyle dönüp baktığımızda İznik’in niçin gündeme gelmediğinden yakınırdık hep.
Hatta her yıl verdiği göçle nüfusunda düşüş yaşanmaya başlamıştı.
Bu duruma nedenin de yerel yöneticilerin o bölgeye bakış açısıyla sınırlı kaldığını düşünürdük.
30 Mart seçimlerinden sonra iktidar partisinin beş yıl aradan sonra Osman Sargın ile tekrar İznik Belediyesi’ni kazanması da önemli bir faktördür bugünkü gelişimin…
İznik, yıllardır görmediği ilgiyi hem yerelde hem de genelde görmeye başlamasındandır adının sık sık çeşitli nedenlerle gündeme gelmesi.
Bugün baktığımızda ise ilçeye ilginin artışının nüfus artışıyla daha net görebiliyoruz.
Nitekim, 2015 yılının İznik adına milat olacağını açıklayan Başkan Osman Sargın, bunun için başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere hükümetin de desteğinin süreceğini söylüyor.
Dileğimiz, İznik’in dünya tarihindeki öneminin gün yüzüne çıkmasıdır.
Bunun için de, Büyükşehir Belediyesi’nin İznik özelinde projelendirdiği pek çok çalışma 2015 yılında hayata geçecektir.
Yanı sıra merkezi hükümetin ilgili bakanlıklarınca da ilçenin yıllardır hayali olan hiç olmazsa belirli bir kısmının turizm bölgesi ilan edilmesidir.
İznik de bunun gerçekleşmesi durumunda   dünyada marka olmuş pek çok turizm yatırımcısının gözdesi haline    gelecektir.

Kente katkı böyle olur

Orhangazi’de Nadır bölgesinden başlayıp şehir içinden geçen ve İznik Gölü’ne kadar uzanan Nadır isminin verildiği bir dere vardır.
İşte o derenin geçtiği güzergahta yer alan yerleşim bölgesine çevre düzenlemesi yapılmak üzere Orhangazi Belediyesi bir süre önce çalışma başlatmış.
Kanal İstanbul’dan esinlenilmiş olacak ki, adına da Kanal Orhangazi verilen proje, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na geçtiğimiz günlerde İstanbul’da Belediye Başkanı Neşet Çağlayan tarafından sunuldu.
Proje, gelişim bölgesi olan Nadır ile siteler arasında kalan bölümünde dere ıslah çalışması, çevre  düzenlemesi ve sanat yapılarının yer alacağı üzerinde köprü ve rekreasyon çalışmalarını kapsıyor.
Bakan Veysel Eroğlu’na projeyi anlatan Neşet Çağlayan, Nadır’dan Siteler Bölgesi’ne kadar uzanan derenin iki yönlü olarak ıslahının yapılmasını talep ettiklerini ve bunun da bakanlık desteğiyle olabileceğini vurgulamış.
Bakan Eroğlu da, bu konuda bakanlığın gerekli birimlerince Kanal Orhangazi projesi dosyasını inceletip çalışma başlatılacağı bilgisini vermiş.   
Her zaman olduğu gibi bir kez daha vurgu yapmak istiyorum.
Belediye başkanlığı görevi bildiğimiz klasik hizmetlerle sınırlı olmamalı.
İşte Orhangazi Belediyesi’nin projelendirip bakanlık onayına sunduğu Kanal Orhangazi projesi tamamlandığında kesinlikle eminim ki ilçeye farklı bir vizyon katacaktır.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.