Hava Durumu

İznik’te kritik seçimi kazanan sağduyu oldu

Yazının Giriş Tarihi: 08.12.2014 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2014 07:52
AK Parti’nin en kritik ilçe kongrelerinden biri olan İznik’te yapılan kongreyi mevcut başkan Tamer Mahmut Hersek kazandı.
Günlerdir İznik ilçe teşkilatında yaşanan çift liste gerginliği dün yapılan kongredeki galibi sağduyu olmuştur...
Genel merkezin Tamer Mahmut Hersek’i aday göstermesine rağmen eski Boyalıca Beledile Başkanı Ali Çil’in de ikinci bir listeyle seçime dahil olmasıyla İznik’te delegeler arasında bölünmeler olmuştu.
Hafta içinde AK Parti İl Başkanlığı’nca delegelere verilen yemekte Ali Çil ile İl Başkanı Cemalettin Torun arasında sözlü düellonun kongre salonuna yansıyacağı endişesi hakimdi.
Ama korkulan olmadı...
Sağduyulu delegelerin kongrenin yapılacağı salonda sükunet içinde oylarını kullanmaları seçimin sorunsuz geçmesini sağlamıştır.
Yazının başında aktardığımız gibi AK Parti’nin Bursa’da en kritik ilçe seçimlerinden birini dün arzulandığı gibi Hersek’in zaferiyle tamamladı.
Kongreye milletvekilleri İsmail Aydın, Önder Matlı, Canan Candemir Çelik ve İsmet Su’nun yanı sıra AK Parti Bursa Koordinatörü Hacı Turan da katılanlar arasındaydı. 

LİSTEDEN YEDİ İSİM ÇIKARILDI

Kongrede hiç alışık olunmayan bir gelişme yaşandı.
Ali Çil’in listesinde yönetim kurulu üyesi olarak yer alan Halil İbrahim Gökbulut, Mustafa Panzehir, Ahmet Erdoğan, Sebahattin Genç Türk, Ali Savcı, Ziyarettin Bilginç ve Hüseyin Mersin’in partiye üye olmadıkları gerekçesiyle Divam Kurulu Başkanı Abdullah Duman tarafından listeden çıkarıldı.
Bu ilginç gelişme üzerine yedek listede yer alan yedi isim asil listeye dahil edildi.
Hiç olacak şey değil...
Partiye üye olmayan yedi ismi listesine yazan Ali Çil, iş bilmez bu davranışıyla seçimi başlamadan kaybetmiştir.
Çil, durumun böyle olduğunun Divan tarafından açıklanması üzerine kendisi de böyle bir sonuç çıkmasının şaşkınlığı içindeydi.

ALİ ÇİL, GAZA GELMİŞ OLABİLİR!

Günlerdir AK Parti İznik İlçe Başkanlığı’nda yaşanan çift listeli seçim heyecanı böylece tahmin edildiği gibi Tamer Mahmut Hersek yeniden başkan seçilmesiyle tamamlanmış oldu.
Peki ya, genel merkezin dolayısıyla da il teşkilatının Hersek ismi üzerinde karar kılmasına rağmen Ali Çil niçin aday olmuştu?
Bence, gaza gelmiş olmasıdır...
Ya da, bir dönem Boyalıca Belde Belediye Başkanlığı yapan Çil’in kendini hala başkan zannediyor havasından kurtulamamış oluşundandır.
Netice itibarıyla yerel seçimler öncesi atamayla İznik AK Parti İlçe Başkanı olan eski HAS Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek bu kez delegenin oylarıyla seçilerek başkanlık koltuğuna oturmuştur.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.