Hava Durumu

İznik’te hayaller gerçek oluyor

Yazının Giriş Tarihi: 13.11.2016 00:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.11.2016 00:47
115 kilometrelik deniz sahiliyle Bursa’yı aynı zamanda bir deniz kenti yapan özelliklerine İznik ve Uluabat göllerini de eklediğimizde 280 kilometre kıyı şeridimizin olduğunu görmekteyiz.
Büyükşehir yasasıyla, Bursa’nın pek çok özelliğini keşfetme imkanı bulduğumuz değerlerimizden biri de hiç şüphe yok ki İznik’tir.
Bugün sizlere ilçenin tarihinden değil de adını aldığı İznik Gölü çevresinde adeta İznik’in makus talihini değiştirip cazibe merkezi yapacak sahil projesinden bahsetmek istiyorum.
İznik Gölü’nün ilçeye kıyı olan 3 bin 800 metrelik sahilinin Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle geçenlerde 17 milyon liraya ihale edilen projesinde aguaparklardan spor sahalarına, minyatür camilerden sosyal etkinliklerin yapılabileceği alanları ve de daha fazlasını kapsayan çalışmaya 1 Aralık’ta başlanacak.
Projenin detaylarına ilişkin bilgiler veren Belediye Başkanı Osman Sargın, Karayolları şantiyesi ile Kıran Deresi arasında kalan göl sahilinde uygulanacak sahil projesinin Bursa’nın değil Türkiye’nin cazibe merkezi haline geleceğini söylüyor.
Başkan Sargın, ilçe halkının hayali olan çalışma bittiğinde İznik’in yeniden bir değer kazanmış olacağını da vurguluyor.
Şimdiden yatırımcıların gözdesi haline gelen İznik sahili, başkanın dediği gibi proje tamamlandığında ilçenin adından sıkça söz ettireceği şüphesiz.
Şunu da belirtelim, İznik Gölü’nün, İznik’e kıyısı olduğu kadar karşı yakasındaki Orhangazi ilçemize de aynı şekilde hatta biraz daha fazla sahile sahip olduğunu biliyoruz.
Dolayısıyla İznik Gölü’nün Orhangazi yakasındaki sahilinde  planlanan düzenleme projesi de ihale aşamasına gelmiş.
Kentimizi gezip görenlerin kıskandığı bu şehirde yaşamanın tadını çıkarmasını bilmek de bizlere düşüyor.

Marmarabirlik ortaklarına ilk ödemeyi yaptı

Marmarabirlik, 2016-2017 kampanya dönemi kapsamında üreticilere toplam 12,4 milyon lira vererek sezonun ilk ödemesini yapmış oldu.
Bir sonraki ödeme tarihinin ise 25 Kasım olacağı belirtilmiş.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, alımların başladığı 22 Ekim’den bu yana yedi kooperatiften toplam 11 bin ton ürün alındığını da açıkladı.
Bu açıklamayı görünce birliğin eski durumları gözümün önüne geldi...
Ürünlerini teslim edip taahhüt edilen zamanda paralarını alamayan üreticilerin isyan edişinden bugünlere gelinen nokta önemlidir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.