Hava Durumu

İznik hiçbir zaman açık hava müzesi olamaz çünkü…

Yazının Giriş Tarihi: 22.06.2016 07:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.06.2016 07:02
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı, İznik’in UNESCO Dünya Mirası olması yönünde iki yıldır önemli bir mesafe katederken diğer yandan da bu hedeften uzaklaşıyoruz.
Nasıl mı, aynen şöyle...
Bilindiği üzere İznik’e Bursagaz tarafından 30 milyon lira yatırım yapılarak doğalgaz geldiği duyurusu yapılıyor.
İlçenin inanç turizmi hedefi bakımından orta ve uzun vadede yapılması planlanan dünyanın en büyük açık hava müzesi hayali de böylece suya düşmüş oluyor.
Çünkü hedef projeye göre; yer üstündekinden daha fazla tarihi eser ve yapının yeraltından çıkarılabilmesi için İznik merkezinin surların dışına çıkarılması gerekiyor.
Peki ya şimdi ne yapılıyor, ilçeyi çevreleyen 4 bin 200 metrelik surların içindeki konutlara doğalgaz veriliyor.
O halde doğalgaz imkanı sunduğun ilçe halkını surların dışında vaat ettiğin yeni İznik projen için nasıl ikna edeceksin?
“İznik’i açık hava müzesi yapacağız. Dünyanın her yerinden buraya turist gelecek. Mekke, Medine nasıl biz Müslümanlar için kutsalsa, Hıristiyanlar için de İznik o denli kutsal. Bu değerimizi her yönüyle fırsata dönüştüreceğiz” demeyeceksin o zaman.
Elbette İznik halkı da çağdaş yaşamın gereksinimi olan doğalgazdan yararlanma hakkına sahip.
Buna kimsenin itirazı yok ancak, söylenenlerle yapılanlar arasında büyük bir çelişki var.
Diğer bir deyişle vaatler başka icraat başka.
Tarihi dokunun zarar görmemesi için ağır tonajlı araçların dahi girmemesi gereken şehir merkezine doğalgaz yatırımı yaparak inanç turizmi hedefinden uzaklaşırken de gelecekte bölge halkına ciddi ekonomik değer katacak bu fırsatı itibarsızlaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz.
Bunun için hiç olmazsa bundan sonra tarihi dokunun korunması konusunda samimi olalım.


Büyükşehir zabıtası Kumla’ya el attı


Büyükşehir Yasası kapsamında deniz sahillerine çekidüzen verilmesi adına Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı personeli görevlendirildi.
Son birkaç yıldır yolların ve kaldırımların sorumsuz bazı esnaf tarafından işgal edilmesine göz yumulduğu Kumla’da Büyükşehir zabıtasının kontrolüne geçmesiyle düzenleme başladı.
Yaz aylarını burada geçiren biri olarak Büyükşehir Zabıta Daire Başkanı Mahmut Turna’ya teşekkür ediyoruz.


Mudanya’da iftar topu ücreti isteniyor!


Dün Mudanya Belediyesi’nden gelen bir uyarı mesajında aynen şöyle diyor.
“İlçemizde iftar vaktinde belediyemiz görevlilerince ramazan topu patlatılmaktadır. Bu amaçla esnaftan top atışı için para isteyenlere itibar gösterilmemesini rica ederim. Hayri Türkyılmaz Belediye Başkanı”
Bu kadarına da pes doğrusu.


“Okuluma dokunma, düzenimi bozma”


Karacabey Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu veli ve öğrencilerinin okullarının merkez binasının İmam Hatip Ortaokulu’na dönüştürülmek istenmesine tepki olarak bir süredir sürdürdüğü eylemine CHP Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da destek vermiş.
Önceki gün öğrencilerle birlikte velilerin de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gelerek “Okuluma dokunma, düzenimi bozma” sloganları atarak tepkilerini sürdürmüşler.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.