Hava Durumu

İthal aday adayını, aday olmadan bakan yaptılar

Yazının Giriş Tarihi: 09.03.2015 08:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.03.2015 08:26
AK Parti aday adayları arasında ismi Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun     baş danışmanı olarak öne çıkan Dr. Cemalettin Kani Torun ile henüz tanışma fırsatımız olmadı.
Partinin il başkanlığından gönderilen maillerden tanımaya çalıştığımız Dr. Cemalettin Kani Torun’un listede ilk sıradan yer alacağı bir söylentidir gidiyor.
Hatta yeni kabinede dışişleri bakanı olacağına kadar konuşuluyor.
Bunun nasıl olacağı gerekçesi olarak da Başbakan’dan torpilliymiş deniliyor.
Çok enteresan.
Bursa’yı tanımayan, Bursa’nın değerlerini bilmeyen, kentle bir bağı olmayan ismin listenin birinci sırasına yer verilecek olmasının konuşulmasına dahi bir     anlam veremiyorum.
Zira, ithal adaya her daim karşı çıkmış hatta sütten ağzı yanmış Bursa halkının Torun hakkında düşüncelerini zannediyorum ki, AK Partisi artısını eksisini, fazlasını hesabını yapmıştır.
Dediğim gibi, kendisini henüz tanıma fırsatını bulamadığımız ithal aday adayımızla tanıştığımızda, niçin Bursa’da aday adayı olma gereğini duyduğunu, bu konuda kendisine başbakanın mı Bursa’yı adres gösterdiğini, kentin sorunlarını ve beklentilerini ne derece bildiğini sorduğumuzda alacağımız yanıtları da yine bu sütunlardan siz okurlarımıza aktaracağız.
Bakalım, AK Partililerin ithal aday adaylarını aday yapmadan önce nasıl bakan yaptıklarını herkes gibi biz de bekleyip göreceğiz.

CHP’de öne çıkan aday adayları

CHP’deki 72 aday adayı 29 Mart’ta yapılacak ön seçim ile listeye girip giremeyecekleri kadar örgüt içinde kendi konumlarını da sınamış olacaklar.
Bu durum bazıları için sıkıntı olabileceği gibi bazıları içinde avantaj oluşturmaktadır.
28 bin üyesi bulunan parti üyeleriyle zaman zaman yaptığımız sohbetlerimizde hangi isimlerin hangi sırada yer almasını isteyeceksiniz diye soruyoruz.
Çoğunlukla ifade edilen isimler Ceyhun İrgil, Gürhan Akdoğan, Metin     Çelik, Erkan Aydın oluyor.
Elbette ki, bu böyle olacak anlamına gelmiyor.
Kesin sonuç sandıktan çıkacak olandır.
Ne şekilde olursa olsun CHP’de önseçim yapılıyor olması dahi, hep eleştirdiğimiz “seçilmişleri seçiyoruz” zorunluluğuna en güzel cevap niteliğindedir.

Köylerimizden kadın portreleri

Büyükşehir Belediyesi,8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Köyümüzün Kadınları adlı fotoğraf sergisini, Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunmuş.
Bursa Araştırmaları Merkezi’nin (BAM) çalışmaları kapsamında hazırlanan sergi, Bursa’nın 200 köyünde çekilen fotoğraflar ve görüntülerin derlemesini gözler önüne seriyor.
Sergideki fotoğraflarda kadınların hayatın her alanında önemli yerinin olduğunu yansıtmak istedim.
Kültürel değerlerin gelecek nesillere aktarılması adına kayıt altına alınan çalışmaların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle izlenime sunulması daha bir anlam kazanmıştır.
Gidip görülecek bir sergi olduğunu söyleyebileceğim, Köyümüzün Kadınları sergisi 21 Mart tarihine kadar Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi’nde görülebilir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.